Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Därför bytte Karolina namn till Klaus-Heidi

Klaus-Heidi Friberg, tidigare Karolina Friberg, deltar i en tävling där alla måste byta namn till Klaus-Heidi för att ha chansen att vinna en resa till Berlin.

Över 30 personer har redan gjort det och fler kan det bli.

Flygbolaget Lufthansa har utlyst en tävling där svenskar uppmanas att lägga till Klaus-Heidi till sina förnamn i utbyte mot ett år i Berlin.

– Vissa kommer att tycka att jag är dum i huvudet, men jag tycker det är en kul grej, säger Malmötjejen Klaus-Heidi Friberg, 21, en av namnbytarna.

Vad är du beredd att göra för ett nytt liv i Berlin? Flygbolaget Lufthansa utlyste nyligen en tävling där de uppmanade svenskarna att så snabbt som möjligt lägga till namnet Klaus-Heidi i passet.

Malmötjejen Karolina Friberg, numera Klaus-Heidi Friberg, tvekade inte många sekunder. På lördagen läste hon om tävlingen i ett mejl, och klockan nio på måndagen därpå stod hon utanför skatteverkets kontor med alla papper om namnbyte.

– Jag tänkte: Varför inte? Eftersom det handlade om att göra det snabbt så då körde jag bara, säger hon.

"Klaus-Karro"

Nu är hon en av totalt 38 personer som fått sitt namnbyte godkänt av skatteverket. Och namnbytet har förstås inte gått obemärkt förbi.

– Min familj säger att jag är tokig, och det är jag väl också, men de tycker också att det är roligt. Mina vänner tycker bara att det är jättekul.

Och visst har det nya namnet också blivit en omställning för huvudpersonen själv. Bland sina vänner har Klaus-Heidi Friberg nu fått ett antal nya tilltalsnamn.

– Vissa kallar mig redan för Klaus andra för Klaus-Heidi, vissa för Klaus-Karro och vissa kallar mig fortfarande för Karolina. Så lite omställning är det ju, men det tycker jag bara är kul. Jag får ju ta allt som kommer med detta.

Drömstaden Berlin

Men än är hon mitt i en tävling med målet inriktat på att vinna. I vinsten ingår allt från resa till boende, tyskakurs och cykel. Och för Klaus-Heidi Friberg känns Berlin som något av en drömstad.

– Berlin är staden där allting händer. Jag har mycket kompisar som bor eller har bott och säger att det är en fantastisk stad. Det är en chans som inte går att missa, säger hon.