Danskarnas högsta hus - lägre än Torson

Blu Radison i Köpenhamn byggs ut på höjden och blir då danmarks högsta hus. Men den kommer fortfarande vara lägre än
Foto: Privat

Nu tar Köpenhamn upp kampen med Malmö och Turning Torso.

Radisson Blu Scandinavia-hotellet i Köpenhamn ska byggas ut – uppåt.

Hotellet blir därmed Danmarks högsta hus.

Hotellet ligger på Amager Boulevard i Köpenhamn. Byggnaden som i dag är 26 våningar högt planeras i framtiden bli omkring tio våningar högre uppger danska tidningen Berlingske Business.

Det innebär att hotellet kommer att bli högre än Herlev Hospital vilket betyder att det blir den högsta byggnaden i Danmark – men det gör den inte till den högsta i Norden.

Turning Torso i Malmö kommer nämligen att fortsätta vara högre än Radisson Blu Scandinavia-hotellet med sina 54 våningar.

200 rum till

Hotellet på Amager Boulevard har tidigare gjort en renovering av alla de 470 rummen till en kostnad av 50 miljoner danska kronor.

Utbyggnaden, som då blir en fortsättning av renoveringen innebär att det fyrstjärniga hotellet får omkring 200 rum till.

Enligt Berlingske Business har nästan 17 000 hotellrum tillkommit i Köpenhamn sedan millennieskiftet. Det betyder att antalet hotellrum i staden nära på har fördubblats. Och dessutom pågår just nu ett antal byggnadsprojekt – allt för att möta den ökande efterfrågan.

Anledningen är att staden i större utsträckning blivit värdstad för internationella kongresser och konferenser. Exempelvis hölls FN-klimattoppmötet i Köpenhamn. Därutöver har även den internationella olympiska kommittén anordnat en kongress i staden.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!