Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Danska öljätten satsar på ramen på Möllan

På Möllevångstorget kommer snart en ny Mikkeller-restaurang att öppnas.Foto: JOHAN NILSSON/TT

Danska ölproducenten Mikkeller öppnar sin första Ramen to Biiru-restaurang utanför Köpenhamn.

Platsen är noga utvald: Möllevångstorget.

– Här kommer vi att satsa mer på baren, säger Mikkellers operativa chef Jacob Gram Alsing till Sydsvenskan.

Bojkotterna tidigare under året, som kom efter Kvällspostens reportage om förekomsten av slaveri på vissa restauranger, gjorde att flera ställen på Möllevångstorget tvingades stänga. Nu öppnar en ny restaurang verksamhet på Möllan. Det handlar om danska bryggeriet Mikkeller som slår upp portarna till en ny Ramen to Biiru – den första utanför Köpenhamn.

Annars har det tidigare hantverksbryggeriets restaurang- och ölverksamhet spridit sig snabbt över världen. Sammanlagt finns det i dag 41 Mikkeller-barer – i bland annat New York, Bangkok och Paris. Men Ramen to Biiru finns än så länge bara på fyra ställen i Köpenhamn.

– I Köpenhamn har vi mer restaurangkänsla i våra Ramen to Biiru, men här kommer vi att kunna satsa mer på baren så att man kan gå dit och bara dricka bra öl, säger Mikkellers operativa chef Jacob Gram Alsing till Sydsvenskan

Mikkeller finns redan i Moriska paviljongen

Tidigare fins Mikkeller i Malmö genom den biergarten de öppnade i samarbete med Moriska paviljongen i Folkets park för tre år sedan. 

– Av alla samarbeten vi har runtom i världen är det ett av de bästa. De förstår verkligen vårt varumärke och jag önskar att vi hade ett liknande ställe i Köpenhamn, säger Gram Alsing. 

Tanken är att den nya restaurangen ska kunna öppna sin verksamhet på Möllan innan jul.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!