Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Danska Mia försvann efter fest – två gripna för mord

Mia Skadhauge Stevn, 22, försvann under natten till söndag.
Foto: Nordjyllands polis
På övervakningsbilder syns hon lämna en bar i Ålborg innan hon kliver in i en mörk bil.
Foto: Nordjyllands polis

På söndagsmorgonen klev 22-åriga Mia Skadhauge Stevn i en mörk bil i Ålborg och har varit försvunnen sedan dess.

Nu har dansk polis gripit två 36-åriga män som båda misstänks för mord – men Mia är fortfarande försvunnen.

– Vi tycker att det finns en rimlig anledning att misstänka mord, säger utredningsledaren Frank Olsen till Ekstra Bladet.

Vad som har hänt 22-åriga Mia Skadhauge Stevn är fortfarande oklart för Nordjyllands polis.

Det sista spåret av Mia är från en övervakningsfilm från söndagsmorgonen klockan 06.09 där hon syns kliva in i en mörk bil.

Mia kom aldrig hem på morgonen och hennes föräldrar larmade omedelbart deras dotters försvinnande. 

Danska polisen förstod snabbt att något var fel.

– Mia har en bra relation med sina föräldrar och hon hör alltid av sig, antingen via sms eller telefonsamtal. Jag tror att vi alla som föräldrar blir oroliga när något avviker från det normala, säger utredningsledaren Frank Olsen från Nordjyllands polis till Ekstra Bladet.

Bad allmänheten om tips

Den natten var Mia ute på ett antal krogar i centrala Ålborg. På de första övervakningsbilderna syns hon lämna baren där hon hade spenderat en del av kvällen. Kort efter det kliver hon i mörka bilen.

Med väldigt lite information att gå på tog Nordjyllands polis beslut under tisdagen att gå ut med en efterlysning på Mia i danska medier. Polisen var intresserad av alla iakttagelser som gjorts under söndagsmorgonen mellan klockan 03.00 och 07.00. 

På bara en dag fick polisen in över 400 tips och kort efter det lyckades de lokalisera en mörk bil som liknar den som syns på övervakningsfilmerna.

På onsdagen vid lunchtid meddelade Nordjyllands polis att två 36-åriga män greps under morgonen, båda misstänkta för mord på Mia Skadhauge Stevn.

– Allmänheten och medier har varit avgörande för att vi snabbt kunnat gå till arrest, säger Frank Olsen under onsdagen vid en presskonferens.

Mia fortfarande spårlös

Danska polisen har ännu inte uppgett på vilka grunder de misstänker mord.

– Tyvärr har vi inte hittat henne än, säger utredningsledaren Frank Olsen till Ekstra Bladet.

– Det faktum att vi fortfarande saknar Mia och att bilen står i Ålborg vid tillfället och kör omkring här, gör att vi tycker att det finns en rimlig anledning att misstänka mord.

Nordjyllands polis har under onsdagen genomfört tekniska undersökningar på två adresser i orterna Østervrå och Flauenskjold med kopplingar till de misstänkta. Polisen hoppas att så småningom få en klarare bild av vad som har hänt.

Åklagaren Mette Bendix tog beslut att både misstänkta ska vara med i ett såkallat grundlagsförhör vid Ålborgs domstol under torsdagen. Grundlagsförhör innebär att båda männen kommer att höras inför en domare om brottsmisstankarna, i närvaro av sina försvarare.

Enligt uppgifter till Ekstra Bladet kommer åklagaren att argumentera för att de två männen ska häktas. Men för att detta ska ske måste det finnas en skälig misstanke om att männen är skyldiga.


TV: Svensk man skjuten till döds i Danmark – misstänks vara gängrelaterat

Mannen har tidigare räddats av polis i mordkomplott – målsägare i stor gängrättegång

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!