Foto: JENS JUNCKER-JENSEN © FILMLANCE / JENS JUNCKER-JENSEN © FILMLANCE JENS JUNCKER-JENSEFoto: JENS JUNCKER-JENSEN © FILMLANCE / JENS JUNCKER-JENSEN © FILMLANCE JENS JUNCKER-JENSE
 Foto: JENS JUNCKER-JENSEN © FILMLANCE / JENS JUNCKER-JENSEN © FILMLANCE JENS JUNCKER-JENSE
Foto: RONNY JOHANNESSONFoto: RONNY JOHANNESSON
 Foto: RONNY JOHANNESSON

Dansk tv-kanal klippte om "Bron"

Publicerad

Premiären av Brons fjärde säsong har hyllats.

Nu uppger DR att man kände sig tvingad att klippa om det första avsnittet.

– Det handlar helt enkelt om några våldsamma bilder som visats, säger Pil Gundelach Brandstrup, kanalchef på DR1.

Bron är inne på sin fjärde säsong och det första avsnittet sändes på måndagskvällen. 

Men det blev inte riktigt som produktionsbolaget Nimbus planerat. DR kände sig nämligen tvingad att klippa om öppningsscenen. 

– Vi valde att klippa i öppningsscenen, som är rätt barsk. Det beror på att vi den 1 januari sände första avsnittet av "Bron" precis efter det första avsnittet av "X Factor" och ville inte riskera att yngre personer inte hann komma bort från skärmen, säger Pil Gundelach Brandstrup till DR. 

Kanalchefen lovar dock att redigeringen av klippet inte påverkar handlingen något.

– Det handlar helt enkelt om några våldsamma bilder som visats, men som inte förändrar innebörden, säger Pil Gunelach Brandstrup till DR. 

"Betongkostym"

Den fjärde säsongen av Bron är den sista i serien. Sofia Helin – som spelar Saga Norén – har tidigare berättat om känslorna efter att det sista avsnittet spelades in.

– Det var otroligt blandat. Det ena är ju att det är som en betongkostym att vara Saga. Det är sådant tryck. Så dels var det att vara på slutet av ett långt, långt maraton och dels var det en sorg att lämna alla kära vänner. En sorg över att lämna Saga. Allt det samtidigt, men även en stolthet över att vi har gjort det här, säger Sofia Helin och fortsätter:  

– Det var så mycket på en och samma gång. Efteråt brast det. Det var skönt att det fick göra det. 

 

LÄS MER: Sofia Helins svåra sorg efter "Bron" 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag