Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dansbandskungen fick sin största kärleksfest

Lyckligt gifta. I helgen fick de varandra, dansbandslegendaren Thorleif Torstensson och hans kärlek, Lisbeth Nilsson.
Foto: Christel Lind

Till tonerna av en nyskriven kärleksvisa gifte sig dansbandskungen Thorleif Torstensson, 69, med kärleken Lisbeth Nilsson, 54, i helgen.

Festen pågick långt in på småtimmarna.

– En av gästerna, snart 90, skulle gått till sängs vid 22 men han gick aldrig och la sig, skrattar Thorleif lyckligt.

Dansbandslegendaren Thorleif Torstensson och Lisbeth Nilsson träffades redan 2006 och förlovade sig 2014 och gifte sig i lördags.

Inför nära och kära och övriga inbjudna bytte Thorleif Torstensson och Lisbeth Nilsson ringar vid en ceremoni i en bygdegård i Skummeslövsstrand.

– Det var gudomligt fint! Lokalen var alldeles lagom för våra allra närmaste och käraste och övriga inbjudna, säger Thorleif Torstensson.

Nyskriven kärlekshyllning till Thorleif

Bland alla gäster som minglade omkring syntes bland andra Flamingokvintettens basist, Dennis Janebrink och hans hustru Anki Janebrink.

Vigseln, borgerlig så klart eftersom Thorleif själv har uppdrag som vigselförrättare, sköttes av Thomas Andersson, kommunfullmäktiges ordförande i Båstad.

Bröllopsparet hyllades också med en alldeles nyskriven kärleksvisa, komponerad av låtskrivaren Åsa Karlström och tonsatt av Maria Staaf.

Inför flera gäster, bland andra Dennis Janebrink från Flamingokvintetten (som fotograferar brudparet med sin mobil) sa Thorleif Torstensson och Lisbeth Nilsson ja till varandra i Skummeslövsstrand i helgen.
Foto: Christel Lind

Kärlekshyllningen spelades både under vigseln och senare under festen i bygdegården.

– Det är otroligt fint att få en egen kärleksvisa, hör du den på radio måste du stänga av eftersom den är vår, ha ha, skrattar Thorleif.

Thorleifs efterlängtade bröllopsresa

Festandet pågick ända in på småtimmarna och det var med breda leenden över läpparna som det nygifta paret äntligen gick och lade sig tidigt på söndagsmorgonen.

– Det var en formidabel fest där alla var glada och nöjda, helt sagolikt! Vi är så lyckliga över det här, jublar Thorleif.

Nu närmast väntar en återkomst till vardagen och sedan mer festligheter. Redan till helgen åker det nygifta paret till Stockholm för att se rockbandet The Eagles.

– Jag har fixat fina biljetter på andra raden till oss och paret Janebrink, det blir jättebra även om det är en viss risk för nackspärr, ha ha. Sedan åker Lisbeth och jag till Turkiet om några veckor. Vi slår ihop min födelsedag med vår bröllopsresa, jag har aldrig varit där tidigare så det blir också jättebra.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!