Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Danmark lättar på reserestriktionerna

Nyheten kommer efter att den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA sagt att de vill pausa användningen av vaccinet, som utvecklats av företaget Janssen

Det ska bli lättare för danskar att resa utomlands. De nuvarande restriktionerna, som avråder från alla utlandsresor, ska mildras.

Det meddelade den konservativa politikern Birgitte Bergman på tisdagskvällen på Twitter.

Enligt Birgitte Bergman, som är talesperson i frågor om turism, betyder beslutet att ”vaccinerade danskar och turister kan resa igen”. 

https://twitter.com/BirgitteBergman/status/1382042669803790349?s=20

Justitieministeriet bekräftar i ett pressmeddelande att Danmark lättar på utresereglerna i fyra steg från den 21 april och fram till den 26 juni.

Alla partier i folketinget utom Nye Borgerlige är med på överenskommelsen.

De politiska partierna ska ha förhandlat sedan eftermiddagen, skriver nyhetsbyrån Ritzau. 

Dessutom ska reglerna mildras så att danskar som har fritidshus i Sverige eller övriga Norden inte behöver gå i självisolering efter ett besök där.

De nya reglerna har ännu inte tillkännagetts formellt. De nuvarande, hårda restriktionerna presenterades vid en presskonferens den 8 januari.


Krav på coronapass när Danmark lättar på restriktionerna

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!