Danmark coronatestar inresande på Kastrup

Studien visar: munskydd skyddar mot smitta mellan människor
En tidigare tagen bild från Kastrup flygplats.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK / ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Danmark öppnar ett nytt testcenter för corona på Kastrup. 

Från och med i dag, måndag, kan alla danska och utländska medborgare som reser in i landet testa sig gratis vid flygplatsen.  

– Som flygplats vill vi bidra till att säkerställa en stark insats för att begränsa smittspridningen i Danmark, säger Thomas Woldbye, vd för Kastrup. 

I samband med att Danmark på måndagen öppnade upp gränsen för turister från Tyskland, Norge och Island meddelade landet att det finns ett nytt testcenter på Kastrup flygplats. Tanken är att alla inresande ska få testa sig gratis för corona. 

– Vi är glada över att Danmark gradvis öppnar sig för omvärlden, och vi är redo att testa danska och resenärer, så att vi kan skapa säkerhet för alla som går genom flygplatsen, säger regionrådets ordförande Sophie Hæstorp Andersen.

Testet tar cirka fem minuter och svar kommer inom en till två dagar för danskar medan utländska medborgare kontaktas om de är smittade. Centret har öppet varje dag mellan 9-16. 

– Det är glädjande att myndigheterna har tagit detta initiativ och att vi nu kan erbjuda resenärer att testas för coronavirus snabbt och enkelt på flygplatsen, säger Thomas Woldbye, vd för Kastrup.

Danska gränspolisen tillåter endast svenskar att resa via Danmark för att resa vidare till andra länder eller för att besöka en ”käresta” i landet. 


Fyllda barer på Nyhavn när Danmark släpper på restriktionerna

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!