Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Danmark avråder från resor till alla världens länder

Andra coronavåg tidigare än väntat i Danmark
Danmarks statsminister Mette Frederiksen har tidigare meddelat att en rad nya restriktioner införs för att förhindra smittans framfart.Foto: THIERRY MONASSE / POLARIS POLARIS IMAGES
Nu avråds danskarna från att åka till i princip alla länder i världen.Foto: FRITZ SCHIBLI

Danmark har utökat sin lista över länder som danskar avråds från att åka till.

Förändringen innebär i princip att man avråder från icke-nödvändiga resor till alla länder i hela världen – förutom två svenska regioner: Västerbotten och Västernorrland, skriver Ekstrabladet.

Under coronapandemin har Danmark kontinuerligt avrått från icke-nödvändiga resor till länder som anses ha för högt antal smittade.

Nu har Grekland, Tyskland och tre nya svenska regioner lagts till på listan. Det innebär att danskar i princip avråds från att åka utomlands överhuvudtaget skriver Ekstrabladet.

– Med den smittspridning vi har sett är det nu praktiskt taget ingenstans det inte är hög smitta. Och det avspeglas i våra resevägledningar, säger Erik Brøgger Rasmussen, direktör för Borgerservice i utrikesdepartementet till Ekstrabladet.

Söndagen den 25 oktober hade 945 nya fall av covidsmitta konstaterats i Danmark vilket var den högsta dygnsiffran dittills i pandemin. Samtidigt vårdades 127 personer på sjukhus, varav 18 på intensivvårdsavdelningen.

”Kommer att drabba hårt”

Det skenande antalet smittade i landet ledde till att Danmarks statsminister Mette Frederiksen under fredagen meddelade att flera restriktioner skulle förlängas och nya införas. Bland annat får nu max 10 personer samlas i stället för 50, som det var tidigare.

– Från måndag och fyra veckor framåt rekommenderas man inte träffa mer än tio personer utöver den egna familjen och kollegerna på arbetsplatsen eller i utbildningen. Vi vet att det är en åtgärd som kommer att drabba hårt, sa Mette Frederiksen under pressträffen i fredags.

Det infördes även förbud mot alkoholförsäljning efter klockan 22 och krav på munskydd i alla offentliga sammanhang, även inomhus.

Nya restriktioner i Danmark – munskydd på krogen:

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!