Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Daniel vill att fler ska
äta bulle med bulle

Det började med ett inlägg på Facebook under hösten 2012. Efter det har intresset för bulle med bullens dag ökat markant, något instiftaren Daniel Glantz-Persson, 25, gläds åt.

– Jag vill framför allt visa ungdomar hur långt man kan ta sin idé, oavsett hur konstig den är, säger han.

Bulle med bulle är inget nytt koncept. Enskilda människor i Skåne påstår sig ha ätit chokladboll i fralla redan under 40-talet.

Daniel Glantz-Persson kom i kontakt med det kombinerade bakverket under tonåren.

– När det inte var god mat i skolan gick vi ofta till konditoriet utanför skolan, där serverade man bulle med bulle. Den har alltid hängt med och har alltid funnits, ända sedan jag var liten, säger han.

"Väldigt positiv respons"

Arbetet med att marknadsföra bulle med bulle skulle däremot dröja fram till 2012.

– I samband med kanelbullens dag skrev jag på Facebook att det även borde finnas en dag för bulle med bulle. Sedan fokuserade jag inte mer på det, men responsen blev väldigt positiv, jag fick lovord från folk jag inte ens kände, säger Daniel och fortsätter.

– Jag är väldigt intresserad av entreprenörskap så jag bestämde mig för att göra någonting av det. Jag tog kontakt med en bekant, Max Fahlman, vars pappa äger ett av Helsingborgs äldsta caféer. Eftersom jag fick dem att ställa sig bakom mitt projekt blev det mer trovärdigt i allmänhetens ögon.

Det var dock länge tveksamt om Daniel Glantz-Persson skulle göra slag i saken. Eftersom han ville stå bakom projektet helt själv fick han fundera på hur initiativet skulle tas emot av allmänheten, och hur mottagandet skulle spegla av sig på honom.

Har fått bra spridning

Två år senare kan han konstatera att projektet har fått bra spridning, både på lokal och på nationell nivå.

– Jag har ju tidigare sagt att jag inte kommer att sluta förrän jag sitter i Nyhetsmorgon och bjuder stockholmarna på bulle med bulle. Men jag är lite rädd för att dra i de trådarna, jag har några ingångar men det känns lite vemodigt eftersom jag inte vet vad jag ska göra av projektet efter det.

"Dyker upp på allmänna platser"

Om en månad, den 10 april, är det återigen dags för bulle med bullens dag, och Daniel Glantz-Persson har redan börjat planera hur det ska firas.

– Vi kommer att åka ut till Helsingborg och Landskrona och dyka upp på allmänna platser. Det blir som en miniturné där vi kör runt i bilen och spelar musik samtidigt som vi delar ut bulle med bulle till folk.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!