Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dags igen – för Kvällsposten Newsrace på Ring Knutstorp

Foto: JOACHIM WALL

På lördagen är det dags för Kvällsposten Newsrace på Knutstorp i Skåne.

Första newsracet kördes 1973.

– Att se racing på plats är riktigt, riktigt roligt, säger Magnus Öhrström, vd på Ring Knutstorp.

Sveriges racingelit samlas i Skåne i helgen, närmare bestämt på Ring Knutstorp utanför Kågeröd. Här finns bilar värda från ”bara” några hundra tusen till flera miljoner. För livepubliken utlovas ett fartfyllt event, bokstavligt talat.

– Att se racing på plats är riktigt, riktigt roligt, säger Magnus Öhrström, vd på Ring Knutstorp.

Kvällsposten Newsrace – tradition sedan 1973

Loppen körs mellan 9 på lördagsmorgonen och 16 på eftermiddagen med höjdpunkterna under timmarna runt lunchtid. Hela programmet för dagen finns på srl.se.

Kvällsposten Newsrace startade 1973 och är still going strong våren 2019.

– Det är en fantastisk företeelse. Det är få lopp som har funnits så länge. Det är en viktig tävling för oss, säger Magnus Öhrström.

Prins Carl Philip kommer inte – men det gör världsmästaren

En självklar huvudperson under Kvällsposten Newsrace brukar vara prins Carl Philip. Han deltar inte i år. Tidigare i år gick han ut på Instagram och förklarade att han drar ner på sitt engagemang i motorsporten, och att familjeskäl ligger bakom. 

”Under 2019 kommer jag fokusera min tid på familjen och blickar istället fram emot 2020 när det gäller racing”, skrev prinsen på Instagram i februari.

Han fortsatte:

”Jag utesluter dock inte något inhopp under året, för att hålla igång min körning.”

Däremot blir det finbesök från annat håll på Ring Knutstorp – Jacques Villeneuve, världsmästare i Formel 1 från 1997, deltar under lördagen.

Publiktillströmningen brukar ligga någonstans mellan 5 000 och 10 000 personer. Lördagen väntas bli sval men med solchanser under eftermiddagen, ett ganska perfekt väder för racing.

– Så länge det inte regnar brukar folk hitta hit, säger Magnus Öhrström.