Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dagmamma föll ihop – dog framför barnen

Dagmamman dog under promenaden med de fyra småbarnen. Foto: / COLOURBOX / KOMMISSION

Mitt under promenaden med de fyra småbarnen blev den danska dagmamman plötsligt illamående.

Sedan segnade hon ned och dog framför barnen.

– Inom loppet av tio minuter var personal framme från en kommunal förskola och tog hand om barnen, säger Torben Birk Rosbach från Nyborgs kommun till Fyens.dk.

Tragedin inträffade i onsdags förmiddag i Nyborg på Fyn i Danmark. Enligt uppgift var dagmamman, som var i 55-årsåldern, ute på en promenad med de fyra barnen i åldrarna 1-2 år.

Enligt vittnen blev kvinnan plötsligt hastigt sjuk och segnade bara ned på marken. Hon tros ha avlidit omedelbart.

Torben Birk Rosbach berättar att förbipasserande snabbt ryckte in och kort därefter kom även personal från kommunens förskoleverksamhet till platsen för att ta hand om de gråtande barnen.

Inga tidigare tecken på sjukdom

Polis larmades också till platsen i samband med händelsen men det finns ingen misstanke om att något brott har begåtts, skriver Fyens.dk.

Efter det plötsliga dödsfallet drog Nyborg kommun i gång sin krisberedskap som bland annat innebar att man tog kontakt med dagmammans anhöriga.

Man har också tagit kontakt med de drabbade barnens föräldrar och påbörjat arbetet med att hitta en ny dagmamma som kan  ta hand om de små barnen.

Personalen ska vara uppmärksam på barnen

Det ska inte tidigare ha funnits några tecken på att dagmamman var sjuk på något sätt utan dödsfallet kom mycket oväntat.

– Jag har aldrig hört talas om något liknande tidigare, och det har ingen annan på avdelningen heller gjort. Det är helt omöjligt att förbereda sig på en sån här situation, säger Torben Birk Rosbach till Fyens.dk.

De som nu tar hand om barnen har uppmanats att vara extra uppmärksamma på barnens reaktioner.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!