Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dagen före: Bilden på Yara och dömda paret

UTMATTADE PÅ STATIONEN. Yara, i röd jacka, tillsammans med morbrodern som dömdes till sex års fängelse (vänster) och hans hustru Amani Madi, som dömdes till livstid för mordet på den åttaåriga flickan. Sällskapet var på resande fot och tvingades tillbringa natten på tågstationen i Kristianstad i väntan på vidare transport mot Karlskrona. Bilden togs dagen före mordet på Yara.
Foto: Polisen

Här är 8-åriga Yara och personerna som är dömda för mordet: hennes 32-åriga morbror och hans fru Amani Madi, 31.

Bilden är tagen dagen före mordet, på centralstationen i Kristianstad.

I dag dömdes Yaras morbror till sex års fängelse, medan Amani Madi fick livstids fängelse.

– Jag upplevde inte förhållandet mellan Yara och paret som något konstigt, har vittnet från centralstationen berättat för polisen.

Bilden kommer från polisens förundersökning och är tagen av en privatperson som mötte familjen dagen före mordet.

Yara och familjen var på resa den aktuella dagen. De hade varit på resa några dagar och var på väg hem till Karlskrona. Eftersom det var stopp med tågen i Kristianstad och ingen ersättningsbuss kom, fick de vänta där till 05:30 innan de kunde åka vidare mot Karlskrona.

– Bussen kom inte. Vi gick in den här stationen det var lite varmare och där fanns andra passagerare som satt och väntade. Den första bussen som åkte därifrån var 05:39. Vi satt där och väntade under tiden, har Yaras morbror berättat i förhör.

Mötte en annan familj

De fick därför tillbringa natten på stationen i Kristianstad och mötte där en annan familj. De började prata och familjen tog under kvällen den här bilden på Yara, hennes morbror, hans fru Amani Madi, 31, och parets barn.

Det är så vitt känt den sista bilden som finns på flickan tillsammans med paret som nu är dömda för att ha mördat henne.

Vittnet som träffade Yara och familjen i Kristianstad har berättat om mötet i förhör. Så här står det i förundersökningen:

På frågan om NN (vittnet, reds anm) upplevde deras förhållande till flickan på något speciellt sätt svarar NN att de har pratat om det i efterhand och just då gjorde de inte det. Det var ingenting man reagerade på eller någonting man tyckte kändes konstigt eller underligt. NN berättar att man i efterhand kanske kan uppleva att hon var lite vid sidan om. På det sättet att hon låg på en bänk lite vid sidan om, NN uppger att hon har en bild på detta och ger gärna denna till polisen.

Bilden ingår i förundersökningen

Bilden, och vittnets berättelse, finns med i förundersökningen för att visa hur Yara mådde och såg ut dagarna innan hon mördades. Polis och åklagare har velat bevisa att misshandeln som orsakade hennes död skedde i hemmet den aktuella dagen, och att Yara inte hade några skador innan morddagen.

Om mötet i Kristianstad står också i förundersökningen:

På frågan om vittnet såg Yara på nära håll och om såg någon form av skada på henne svarar NN att hon satt och såg henne på nära håll men att hon inte såg några skador på henne. Hon hade jacka på sig med en kapuschong.

I förundersökningen finns också en bild från skolan, tagen under morddagen, under en städdag som skolan hade. Även på den bilden är Yara oskadad, menar polis och åklagare, vilket de menar bevisar att misshandeln skedde i hemmet efter skolan. Därmed, menar polis och åklagare, var ingen annan än det aktuella paret inblandade i misshandeln.

Allt detta har varit ett av polisens och åklagarens främsta bevis mot paret.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!