Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cyklist hittade styckade Kevin i Ikeakasse

Foto: OLUFSON JONAS / OLUFSON JONAS

Den 35-årige mannen misstänks ha mördat 25-årige Kevin Joel Andersen i sin lägenhet. Han ska sedan ha hållit mordoffrets unge vän som gisslan och tvingat denne att stycka mordoffret.

Det bestialiska mordet uppdagades när en cyklist hittade Kevin Joel Andersens kvarlevor packade i bland annat en Ikeakasse.

– Jag ser vad jag tror är ett huvud som ligger i en påse. Jag tycker mig se nacken eller något liknande, berättade cyklisten under rättegången som nu pågår i danska Ballerup, enligt BT.

Mordoffrets vän har inte orkat vittna i rättegången.

Tisdagen den 6 september i fjol var en motionscyklist ute i Vestskoven vid danska Ballerup. Enligt vad han berättat sökte han efter en ny cykelled när han såg några kassar vid sidan av stigen.

– Jag såg att det låg någon Ikeapåse där och blev nyfiken på vad det var för något, berättade cyklisten när han vittnade i den rättegång som nu pågår i Ballerup.

En bit in i vegetationen såg cyklisten en svart koffert som han kikade ner i.

– Jag ser vad jag tror är ett huvud som ligger i en påse. Jag tycker mig se nacken eller något liknande. Sen hoppar jag bakåt, berättade cyklisten enligt BT.

 

LÄS MER: Mördarens förklaring efter brutala mordet på Kevin

 

Försvunnen klubbmedlem

Det makabra fyndet kunde snart knytas till den försvunne Kevin Joel Andersen, en 25-årig medlem i mc-gänget Satudarah. Kevin Joel Andersen hade varit borta i flera dagar och polisen kunde snabbt konstatera att det var den saknade 25-åringens kroppsdelar som låg i en blå Ikeakasse och två svarta resväskor som cyklisten hittat i Vestskoven.

Ett dygn efter fyndet kom en 35-årig man in till Köpenhamnspolisen och anmälde sig själv. Han misstänks nu för mord och för brott mot griftefriden.

Enligt 35-åringen hamnade han och Kevin Joel Andersen i knivslagsmål i samband med att denne befann sig i 35-åringens lägenhet i Ballerup. Motivet ska dock inte stå att finna i Andersens koppling till Satudarah, orsaken till bråket var i stället en skuld som 35-åringen hade till Kevin. Slagsmålet slutade med att Kevin dog och 35-åringen hävdar nödvärn.

 

LÄS MER: Mc-gängens metod – för att stoppa rivalen

 

Vän till offret

Men 35-åringen misstänks även för en rad andra brott. Dessa misstankar är kopplade till det som hände i lägenheten under dagarna efter att Kevin Joel Andersen dog. I lägenheten fanns nämligen en tredje person, en 21-årig vän till Kevin Joel Andersen.

När 35-åringen vittnade under rättegångsförhandlingen ombads han berätta vad som skedde när han med våld tvingade kvar 21-åringen i lägenheten i fem dagar – och tvingade honom att stycka sin vän. 

Foto: TOPNEWS

Enligt BT låstes 21-åringen in i lägenhetens badrum där han tvingades stycka mordoffret – något som enligt vad 35-åringen uppgivit tog cirka en halvtimme. När 21-åringen var klar beordrades han ta av sig kläderna och tvätta av sig. 21-åringen hölls sedan inlåst i fem dygn, huvuddelen av tiden förvarades han i lägenhetens badrum. 

 

LÄS MER: Här avslöjas fruktade mc-gängets blodsed

 

Köpte pizza och soppåsar

När 35-åringen lämnade lägenheten, bland annat för att köpa pizza och soppåsar, lurade han 21-åringen och sa att det fanns en person som vaktade honom i lägenheten, och att denna person skulle döda 21-åringen om han försökte avvika, skriver BT.

35-åringen redogjorde även för rätten om hur han tillhandahållit det grundläggande för sin gisslan.

– Några gånger släckte jag lyset och sa "Godnatt, nu ska du sova". Han har fått mat. Jag har gett honom pizza. Jag har stekt kött till honom medan han suttit bredvid mig, berättade 35-åringen, enligt BT.

Foto: TOPNEWS

Efter fem dygn släppte 35-åringen sin gisslan. 21-åringen var då svårt medtagen och hade flera fysiska skador: flera knivhugg i nacken, ett sticksår i vänster överarm, snitt i båda mungiporna och två snitt över halsen. I måndags var det tänkt att 21-åringen skulle vittna i rätten men enligt hans juridiska ombud var han i för dåligt psykiskt skick för att infinna sig i rätten.

Dom i ärendet meddelas den 7 december.