Polisen vädjar om tips kring död cyklist

Publicerad

En man i 65-årsåldern hittades död i centrala Simrishamn i lördags kväll.

Bredvid honom låg hans cykel.

Omständigheterna kring dödsfallet är oklara och nu vädjar polisen om tips, skriver Ystads Allehanda.

Mannen hittades vid 20-tiden i lördags på Storgatan i centrala Simrishamn. Han fördes i ambulans till sjukhus men alla räddningsinsatser var förgäves. När han kom till sjukhuset var han död, skriver tidningen.

Men det är oklart vad som orsakade mannens död och därför vände sig sjukhuset till polisen, som nu vädjar till allmänheten om att bringa klarhet i händelserna.

Polisen har inlett en förundersökning

En förundersökning kring händelsen har inletts.

– Vi vet inte vad som har hänt och är därför angelägna om att komma i kontakt med vittnen som har sett eller hört något. Man är välkommen att höra av sig till oss på 114 14 eller om man vill höra av sig till mig direkt, säger kommunpolisen Birthe Parkhagen.

Mannens anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Relaterade ämnen
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag