Cykeln kan leda till Kjälls mördare

Kjäll, 57, höggs ihjäl när han försökte stoppa rån
Kjäll Gustafsson, 57, mördades under krogbesöket i Gislaved.
Foto: PRIVAT
Här är cykeln som sätts i samband med mordet på Kjäll Gustafsson.
Foto: Polisen

Restauranggästen Kjäll Gustafsson, 57, mördades när han försökte avbryta ett förmodat rånförsök i Gislaved den 14 december.

Nu vädjar polisen om vittnens hjälp – en damcykel med annorlunda ringklocka kan leda utredarna till de misstänkta mördarna.

Drygt tre månader har gått sedan Kjäll Gustafsson mördades inne på restaurang Ströget i Gislaved. Han befann sig där med sin hustru och vänner på kvällen den 14 december förra året när två maskerade personer tog sig in i lokalen.

De maskerade männen bar kniv. Männen försökte förmå personalen att öppna kassapparaten och tumult uppstod. I samband med att Kjäll Gustafsson försökte stoppa rånarna blev han så illa knivstucken att han avled.

Mördarna flydde därefter från platsen och har sedan dess lyckats hålla sig undan.

Tidigt efter mordet stod det klart att polisen hade vissa spår, däribland två cyklar som hittats i närheten. Cyklarna beskrivs som mycket intressanta i utredningen och misstänks nu kunna kopplas till mördarna.

I ett försök att komma närmare gärningsmännen går nu polisen i Värnamo ut med en bild på en av cyklarna: en grön damcykel med en annorlunda ringklocka.

Polisen betraktar cykeln med den annorlunda ringklockan som högintressant i mordutredningen.
Foto: Polisen / Polisen

Polisen beskriver hur man efterlyser iakttagelser av cykeln som kan sättas i samband med mordet den 14 december. 

Håkan Boberg, närpolisområdeschef i Värnamo, har tidigare berättat att man fortfarande väntar på resultatet av den tekniska undersökningen.

– Vi har hållit många förhör och det är fortfarande många poliser som utreder mordet. Men det finns mycket kvar att göra. Hoppet är inte ute och vi hoppas innerligt att vi hittar gärningspersonen, sa han nyligen till Värnamo Nyheter.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!