Curt Petersson, 83, skrapade fram 3,6 miljoner på Triss. Foto: SVENSKA SPELCurt Petersson, 83, skrapade fram 3,6 miljoner på Triss. Foto: SVENSKA SPEL
Curt Petersson, 83, skrapade fram 3,6 miljoner på Triss. Foto: SVENSKA SPEL
Jag vet inte riktigt hur vi ska göra med pengarna. Jag tänker att jag ska kontakta vår bankrådgivare här i Nybro på måndag, säger Curt. Foto: SVENSKA SPELJag vet inte riktigt hur vi ska göra med pengarna. Jag tänker att jag ska kontakta vår bankrådgivare här i Nybro på måndag, säger Curt. Foto: SVENSKA SPEL
Jag vet inte riktigt hur vi ska göra med pengarna. Jag tänker att jag ska kontakta vår bankrådgivare här i Nybro på måndag, säger Curt. Foto: SVENSKA SPEL
"Vi måste få målat huset. Och kanske få lite hjälp i trädgården", säger Curt. Foto: SVENSKA SPEL"Vi måste få målat huset. Och kanske få lite hjälp i trädgården", säger Curt. Foto: SVENSKA SPEL
"Vi måste få målat huset. Och kanske få lite hjälp i trädgården", säger Curt. Foto: SVENSKA SPEL

Curt vann 3,6 milj kr –
tänker måla om huset

Publicerad

Är man över 80 och vinner 3,6 miljoner är det inte självklart att göra som alla andra – köpa ny bil och åka på långresa. 83-årige Curt Petersson från Nybro kommer egentligen bara på en sak han behöver.

– Vi måste få målat huset. Och kanske få lite hjälp i trädgården, säger han.

Curt Petersson ville väldigt gärna ha med sig sin fru Yvonne upp till Stockholm när han skulle spela Triss hos TV4 på lördagsmorgonen. Det är alltid roligare att vara två.

Men Yvonne är krasslig med ryggvärk och annat och har svårt att gå. Det verkade besvärligt.

– Men de sa på fyran att det var inga problem, det var klart att frugan skulle åka med mig upp, berättar Curt.

– De ställde upp med rullstol och folk bar upp henne på flyget. Det var verkligen jättefint skött av dem, vi är hemskt glada för det. Och det är klart att det kändes bättre för mig att ha Yvonne med. Vi har ju varit gifta i snart 60 år.

Jobbade inom mentalvården

Båda makarna Petersson har jobbat inom mentalvården. Först på Lillhagen i Göteborg på 50- och 60-talet, och därefter i Nybro från 1969. Yvonne som skötare och Curt som förste skötare.

Men han har varit pensionär i 20 år vid det här laget.

Curt Petersson fick trisslotter i present av sin Yvonne när han fyllde 80 för drygt tre år sedan. Och han har behållit en prenumeration på lotter sedan dess.

– Det har blivit några småvinster tidigare. Fem gånger 500 kronor en gång minns jag, det blev jag glad för då.

"Skönt vara oberoende"

I TV4-studion skrapade Curt fram 30 000 kronor i månaden i tio år – 3,6 miljoner kronor skattefritt.

– Jag vet inte riktigt hur vi ska göra med pengarna. Jag tänker att jag ska kontakta vår bankrådgivare här i Nybro på måndag, säger han.

– Svenska spel har ju rådgivning också men jag tror nog det är bättre att prata med någon som vi känner och som känner oss. Pengar är inte allt, men det är skönt att vara oberoende.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag