Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Curt vann 3,6 milj kr –
tänker måla om huset

Curt Petersson, 83, skrapade fram 3,6 miljoner på Triss.
Foto: SVENSKA SPEL
Jag vet inte riktigt hur vi ska göra med pengarna. Jag tänker att jag ska kontakta vår bankrådgivare här i Nybro på måndag, säger Curt.
Foto: SVENSKA SPEL
"Vi måste få målat huset. Och kanske få lite hjälp i trädgården", säger Curt.
Foto: SVENSKA SPEL

Är man över 80 och vinner 3,6 miljoner är det inte självklart att göra som alla andra – köpa ny bil och åka på långresa. 83-årige Curt Petersson från Nybro kommer egentligen bara på en sak han behöver.

– Vi måste få målat huset. Och kanske få lite hjälp i trädgården, säger han.

Curt Petersson ville väldigt gärna ha med sig sin fru Yvonne upp till Stockholm när han skulle spela Triss hos TV4 på lördagsmorgonen. Det är alltid roligare att vara två.

Men Yvonne är krasslig med ryggvärk och annat och har svårt att gå. Det verkade besvärligt.

– Men de sa på fyran att det var inga problem, det var klart att frugan skulle åka med mig upp, berättar Curt.

– De ställde upp med rullstol och folk bar upp henne på flyget. Det var verkligen jättefint skött av dem, vi är hemskt glada för det. Och det är klart att det kändes bättre för mig att ha Yvonne med. Vi har ju varit gifta i snart 60 år.

Jobbade inom mentalvården

Båda makarna Petersson har jobbat inom mentalvården. Först på Lillhagen i Göteborg på 50- och 60-talet, och därefter i Nybro från 1969. Yvonne som skötare och Curt som förste skötare.

Men han har varit pensionär i 20 år vid det här laget.

Curt Petersson fick trisslotter i present av sin Yvonne när han fyllde 80 för drygt tre år sedan. Och han har behållit en prenumeration på lotter sedan dess.

– Det har blivit några småvinster tidigare. Fem gånger 500 kronor en gång minns jag, det blev jag glad för då.

"Skönt vara oberoende"

I TV4-studion skrapade Curt fram 30 000 kronor i månaden i tio år – 3,6 miljoner kronor skattefritt.

– Jag vet inte riktigt hur vi ska göra med pengarna. Jag tänker att jag ska kontakta vår bankrådgivare här i Nybro på måndag, säger han.

– Svenska spel har ju rådgivning också men jag tror nog det är bättre att prata med någon som vi känner och som känner oss. Pengar är inte allt, men det är skönt att vara oberoende.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!