Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Cristina lämnade ut sitt ID – fann sin stora kärlek

Cristina Cardell fann sitt livs kärlek på dansgolvet. Foto: Privat
Fredrik bad att få titta på Cristinas legitimation – sedan dess har de hängt ihop. Foto: Privat
Paret gifte sig för 14 år sedan. Foto: Privat

Cristina blev ombedd att visa sin legitimation på dansgolvet för 28 år sedan.

Det blev startskottet för en blomstrande kärlek.

– Jag var aldrig på jakt efter riddaren på den vita springaren, men det kändes bara rätt, säger hon.

För 28 år sedan befann sig den nu 47-åriga Cristina Cardell på utestället Chrougen i Lund, som så många gånger förut. Hon dansade och skrattade tillsammans med sin vännina Jenny och tvillingssyter Carina – men avbröts plötsligt av en främmande man i samma ålder.

– Efter två, tre timmar kom en man ut till mig på dansgolvet och bad om min legitimation, jag antog att han var en civilklädd vakt. Jag plockade fram legitimationen, eftersom jag ofta togs för yngre än mina 20 år, säger Cristina.

Det var först när hennes vän avbröt det hela som Cristina förstod att det handlade om ett raggningsförsök, snarare än en ålderskontroll.

– Lagom till sista dansen kom mannen tillbaka till mig, jag kände att det kändes helt rätt med honom. Han ville ha mitt telefonnummer. Jag gav det till honom på en lapp, men jag trodde inte att han skulle ringa.

Stöttar varandra i livet

Dagen efter fick Cristina ett samtal, från mannen på dansgolvet – Fredrik. De pratade i en och en halv timme, och sedan dess har kärleken mellan dem blomstrat.

Tillsammans har Cristina och Fredrik tre barn, Filip, Amanda och Joel. Foto: Privat
Familjen tycker om att resa tillsammans. Foto: Privat

Nu har Cristina och Fredrik varit gifta i 14 år. Tillsammans har de tre barn: Filip, Amanda och Joel. Paret har stött på både med- och motgångar, men tack vare varandra hittar de styrka att kämpa vidare.

– Fredrik har en allvarlig sjukdom där det bildas proppar i hans kropp. Han får bromsmediciner, men ingen vet om det kommer ge någon effekt. Vi försöker att leva fullt ut varje dag, vi kämpar på och håller en positiv anda.

– Jag tror att kärleken vi har i hela familjen gör att man orkar, vi har ett starkt band och vi finns för varandra. Jag tänker på varje dag som en gåva.

Känner sig sedd och uppskattad

I dag bor familjen i sitt drömhus i Landskrona, dit de flyttade 2003. Deras fritid fylls av allt från resor till gemensamma intressen, så som historia och arkitektur.

– Fredrik har en nyfikenhet på livet som jag tycker om. Vi reser mycket och älskar vårt liv. Han ser inte sin sjukdom som ett hinder.

– Jag var aldrig på jakt efter riddaren på den vita springaren, men det kändes bara rätt. Fredrik är omtänksam och generös, han får mig att känna mig sedd och uppskattad. Han är den som jag fortfarande vill lära känna ännu bättre, och dela livet med.

 

Har du också en kärlekshistoria som du vill dela med dig av? Klicka här!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!