Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Corona bland personal på Ica Maxi i Halmstad

Vaccinsamordnaren: ”Det har fungerat utmärkt”
Sex av 250 anställda på Ica Maxi Flygstaden har fått covid-19.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / / TT NYHETSBYRÅN
Personalen uppmanas nu vara extra noggranna med de regler som redan införts.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Ett coronautbrott har brutit ut bland personalen på Ica Maxi Flygstaden i Halmstad.

Av 250 anställda i butiken är sex personer hemma med covid-19.

– Det är jättesvårt att svara på var de blivit smittade, det kan vara i butiken, det kan vara på fritiden, jag vet faktiskt inte, säger Tommy Fransson, VD på Ica Maxi Flygstaden.

Under tisdagen är sex personer ur personalen hemma med covid-19, något som Hallandsposten var först med att rapportera om.

Enligt Tommy Fransson har samtliga varit hemma sedan cirka en vecka tillbaka och har förhållandevis lindriga symptom med förkylning och feber

Sedan innan har butiken vidtagit åtgärder för att förhindra smittspridning. Personalen ska tvätta och sprita händerna när de går på rast, hålla avstånd och max 20 får samlas i personalmatsalen samtidigt.

– Sedan en tid tillbaka har vi även erbjudit alla medarbetare som vill att använda visir eller munskydd när de arbetar, som självklart företaget bekostar, säger Tommy Fransson.

Kan ha smittats i butiken

Några särskilda åtgärder har inte vidtagits sedan utbrottet utan personalen uppmanas att vara extra noggranna med reglerna som redan finns.

– Vi har under hela tiden haft hårda restriktioner dels hur vi själva ska hantera smittan internt men även hur vi ska uppträda mot kund. Nu gäller det mer att verkligen se till att alla till 100 procent följer reglerna till punkt och pricka, säger Tommy Fransson.

Butiken har även kundvärdar som ser till att kunder håller avstånd.

– Bland annat avdelningscheferna lägger fokus på trängsel i butiken. Blir det trängsel på en avdelning måste vi agera, säger Tommy Fransson.

Han kan inte säga hur utbrottet uppstått.

– Det är jättesvårt att svara på var de blivit smittade, det kan vara i butiken, det kan vara på fritiden, jag vet faktiskt inte, säger Tommy Fransson.

Morgan Johansson får kritik – efter shoppingtur:

Morgan Johansson får kritik – efter shoppingtur

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!