Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Coop-butiken hyllas – för sin banan-varning

Coop-butikens bananskylt hyllas i sociala medier. Butiken på bilden har inte med artikeln att göra.
Foto: Johanna Pettersson

"Besprutade fulbananer".

Det var den enda sortens bananer som Coop Konsum Genarps kunder hade möjlighet att köpa i veckan.

Nu hyllas butikens egensinniga skylt i sociala medier.

"Besprutade fulbananer. Brist på både krav och eko. Förvaras oåtkomligt för barn".  Så beskrevs bananerna på en skylt i butiken i Genarp. Budskapet har under den senaste veckan hyllats och spridits i sociala medier. Tusentals personer har tryckt på "gilla"-knappen efter att ha sett en bild av varningsskylten.

– Det bara blev så, det blev rätt stort. Det var inte tanken men det är ju fantastiskt, säger David Ahlm, butikschef på Coop Konsum Genarp till Nyheter24.

Anledningen till att David Ahlm satte upp skylten var i själva verket brist på eko- och kravbananer. Efter att butiken hade en kampanj på just ekologiskt odlade bananer tog de slut och fanns inte längre att tillgå

"Måste ha bananer"

Ställd inför denna oförutsedda situation kände sig butikchefen nödgad att beställa in konventionellt odlade bananer. Eller som David Ahlm själv kallar dem: Fulbananer. I vanliga fall har butiken bara haft eko- och kravbananer i sortimentet.

– Jag kände att vi som matbutik måste ha bananer inne. Så då blev jag tvungen att beställa in andra. Men ville samtidigt förtydliga så att kunderna vet vad det är de köper, säger han till Nyheter24.

Enligt butikschefen har reaktionerna från kunderna enbart varit positiva. Han tillägger att skylten inte bara ska ses som humoristisk, utan även som ett bevis på att butiken ställer sig bakom krav på ekologiska och kravodlade bananer.

Men nu tycks ordningen vara återställd. På butikens hemsida publicerades under lördagen en bild med överfyllda fruktlådor. Den här gången med ekologiska bananer till specialpris.