Clown fifflade undan 700 000 kronor

Publicerad
Mannen har bland annat tjänat sitt levebröd som clown.
Nu misstänks han för bokföringsbrott, grovt skattebrott och försvårande av skattekontroll.
Runt 700 000 kronor ska clownen ha struntat i ett redovisa, skriver Skånska Dagbladet.
Under två års tid ska den misstänkte mannen, som drivit enskilt bolag och bland annat haft uppdrag som clown, ha lämnat felaktiga inkomstuppgifter i sin deklaration och struntat i bokföringen. Nu misstänks mannen för bokföringsbrott, grovt skattebrott försvårande av skattekontroll. Det handlar om cirka 700 000 kronor som inte redovisats.
Foto: Marco Ugarte
Enligt Skånska Dagbladet ska mannen vara inblandad i flera olika bolag. Tillsammans med en kompanjon ska han även ha varit verksam inom djurhållning. Det slutade med polisanmälningar, konkurs och rejäla skulder.
Åklagare Thomas Elofsson vill i nuläget inte kommentera ärendet.
– Det är för tidigt. Den misstänkte är ännu inte hörd, säger han till Kvp.se.
Kvp.se har utan framgång sökt mannens advokat för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag