Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Christina och Tommy om livet efter diagnosen

Antalet drabbade ökar varje år.
Christina Lindberg och Tommy Wigardt Foto: KARINA LJUNGDAHL / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Foto: KARINA LJUNGDAHL / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Tidigare i sommar fick sångerskan Christina Lindberg och maken Tommy Wigardt beskedet att Tommy drabbats av en hjärntumör. 

Det är en knapp månad sedan Tommy opererades, och nu berättar paret om livet efter mardrömsbeskedet, och stödet de funnit i varandra. 

– När allt det här är över, då ska vi komma ut med en duett, säger Christina. 

Det var i slutet av maj som sångerskan Christina Lindberg och hennes make, musikern Tommy Wigardt fick beskedet om tumören. Tommy befann sig då i parets hus Spanien och flögs med ambulansflyg hem till Skåne. 

– Dygnen innan han kom hem var fruktansvärda. Jag ville ju bara ha hem honom, man vill inte vara isär när man får ett sådant besked, sa Christina när Kvällsposten pratade med henne i mitten av juni.

Då var det en dryg vecka tills Tommy skulle opereras. 

Den 19 juni opererades han på sjukhuset i Lund. 

– Innan operationen hade kortisonbehandling krympt så mycket av tumören att läkaren sa att han anade att det rörde sig om Lymfom B, berättar Tommy. 

Lymfom B är en tumörsjukdom som kan vara väldigt aggressiv. 

Tommy Wigardt befann sig i Spanien när han fick beskedet om tumören. Foto: PRIVAT

Är behandlingsbar 

Det tog två veckor innan paret fick svar på vad tumören berodde på, och de fick då bekräftat att Tommy drabbats av Lymfom B, men även att det skulle gå att behandla. 

– Det är, tack käre gode Gud, inte den värsta sortens lymfom B. Men den är elakartad, och det är ju en dödlig sjukdom, berättar Tommy. 

Även om beskedet varit tufft känns det nu bättre att veta, berättar Christina. 

– Innan vi fick beskedet har det, om jag ska vara riktigt ärlig, känts som att man vaknade upp till en mardröm varje dag. nu har man försökt landa lite i att det finns behandling att få, säger hon. 

”Jag är stark” 

Under sommaren är paret hemma i huset i Kågeröd. Tommy berättar att han försöker komma ut, träna och hålla i gång så mycket han orkar, och inte gräva ner sig i oron. 

–Jag är stark. Det beror på vad man har för livsåskådning också, jag är ju buddist och känner att det finns en plan för alla, berättar han. 

Den sommarturné som Tommy skulle följa med på genomför Christina nu ensam, och trots att det är tufft att åka runt i landet själv berättar hon att hon finner stort stöd i att stå på scen och möta publiken, berättar hon. 

– Även om det är väldigt tufft nu är det som att jag blir påfylld med energi. Jag har hållit på sedan jag var 13 år och publiken har följt mig, de ger oss så mycket kärlek. Jag är så tacksam. 

Paret gifte sig 2007 i Kågeröds kyrka. Foto: NICLAS TILOSIUS

Hyllar hustrun 

Nu hyllar Tommy sin hustru för den styrka hon visat. 

– Hon är en riktig hjältinna. Jag vet inte hur många stjärnor i boken jag skulle kunna ge henne. Det där med att vara gifta i nöd och lust, hon lever upp till det med ord jag inte har i mitt vokabulär, säger han. 

Efter Christinas sommarturné väntar både föreläsningar och höstturnén Svenskstoppkalaset, och Tommy är med så mycket han kan. 

– Det är jag och Tommy, genom allt det här. Vi skulle egentligen kommit ut med en duett nu, men nu är det vårt mål. När allt det här är över, då ska vi komma ut med en duett, säger Christina. 

Ladda ner Kvällspostens app.