Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Christian, 44, möttes av nazistiskt budskap

Christian Cedermarker möttes av ett nazistiskt budskap när han kom till jobbet. Foto: Privat
Utanför Christians tatueringsstudio vajar en prideflagga – som han själv tror är anledningen till klistermärket. Foto: Privat

När Christian Cedermarker kom till sin tatueringsstudio möttes han av ett hotfullt klistermärke från den nazistiska hemsidan Nordfront.

Enligt Christian menar polisen att det kan handla om någon form av hotbild mot lokalen.

– Det var placerat där med mening, inget snack om saken, säger han.

Christian Cedermarker, 44, har jobbat som tatuerare i snart 15 år. Under sin verksamma tid har han varit med om mycket, men han har aldrig känt sig hotad – förrän nu.

När Christian kom till jobbet i Skurup på tisdagsmorgonen upptäckte han ett klistermärke mitt på fönstret, undertecknat den nazistiska hemsidan Nordfront:

”Varning! Mångkulturellt område – beträd på egen risk”, stod det på lappen.

– Jag blev irriterad och förbannad när jag såg det, jag vill inte att någon ska koppla samman det budskapet med min studio, säger Christian och fortsätter:

– Det var placerat där med mening, inget snack om saken. Jag har en stor prideflagga i studion och i skyltfönstret, jag tycker att man ska visa att man står för allas lika värde. Alla ska känna sig välkomna. De verkar ha satt upp klistermärket för att visa att de håller koll på mig, men jag kommer inte backa

”Jag kommer inte att backa”

Händelsen polisanmäldes av Christian Cedermarken samma dag.

– Polisen såg allvarligt på det, eftersom det kan handla om någon form av hotbild mot min studio. Jag tycker det är konstigt att folk blir upprörda över min öppenhet gentemot HBTQ-rörelsen. Att människor blir arga över mina värderingar – att välkomna folk – är märkligt, säger han.

På studions fönsterruta satt ett hotfullt klistermärke. Foto: Privat

Christian uppfattar att politiken har blivit kallare med åren och tror inte att det finns några givna svar på hur man bäst hanterar svåra frågor.

– Det tråkiga är att det politiska klimatet förändras och blir hårdare. Men att tro att det löser problem genom att resonera på det här sättet, och tro att det finns enkla lösningar på allt, det är illa.

Respekterar allas åsikter

Några problem med meningsskiljaktigheter har Christian Cedermarken inte – så länge båda parter kan diskutera sina åsikter på ett sansat sätt.

– Troligtvis är klistermärket uppsatt på natten, när ingen har sett dem. Kom in på dagen och snacka i stället om ni vill mig något. Så länge man kan diskutera är man välkommen i studion. I de flesta fall handlar det om okunskap. Jag tycker att man måste respektera allas åsikter – men man måste kunna prata om dem.

 

LÄS MER: Nazister har hotat flera kommunhus i Skåne

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!