Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chefsåklagaren varnar: Mordet kan förbli olöst

Nu varnar chefåklagare Pär Andersson för att mordutredningen kan komma att läggas ner.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
24-årige Rami Amin i familjens lägenhet på Balladgatan i Malmö. Foto: PRIVAT
Rami Amin blev beskjuten på Balladgatan i Malmö.Foto: FRITZ SCHIBLI

Natten mot torsdag sköts 24-årige Rami Amin ihjäl i Malmö.

Men mordutredningen är bara en av många i Malmö – nu befarar chefsåklagare Pär Andersson att dödsskjutningen förblir olöst.

– Jag får väl se på måndag om det blir något överhuvudtaget eller om vi skriver av ärendet, säger han till Sydsvenskan.

Den 24-årige tandläkaren hade precis parkerat bilen utanför bostaden Balladgatan. När han var på väg in genom porten blev han beskjuten. 

Han lyckades fly men föll ihop bara ett par hundra meter därifrån. 

Klockan 02.08 larmades polis till platsen. Den svårt skadade Rami Amin fördes med ambulans till sjukhus – men hans liv gick inte att rädda.

"Finns många spår"

Mordet är bara ett av många i Malmö under den senaste tiden. Nu varnar chefsåklagare Pär Andersson, som leder utredningen, att dödsskjutningen kan förbli olöst.

Anledningen är att det saknas mordutredare i Malmö.

– Det är inte en klassisk skjutning utan vittnen. Här finns många spår att jobba med, men har man inte personal så är det inte så lätt. Det är ganska mycket material att jobba med. Men sedan var det leder är en annan sak, säger han till Sydsvenskan.

Kan läggas ner

Han säger vidare att utredningen kan komma att läggas ner redan i början på nästa vecka om det inte tillförs resurser. För att lösa mord behövs kvalificerad personal. 

Förutom mordet på Rami Amin leder Pär Andersson ytterligare fyra pågående mordutredningarna i Malmö.

– Det är inte en enda av dem där vi har fulltaligt med personal. Det har blivit sämre och sämre, efterhand som personalen tar slut. Men vissa av utredningarna går ganska bra, där är personer häktade och de utredningarna prioriteras, säger chefsåklagaren till Sydsvenskan.