Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chefer köps ut – ställde sexfrågor på konferens

De två cheferna som köpts ut kommer från Sydsverige.
Foto: CHRISTINE OLSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Två chefer har nyligen köpts ut två från Pensionsmyndigheten efter att ha anordnat en lek med sexfrågor på en konferens. 

Medarbetarna ska bland annat ha fått frågor om vilka kolleger de skulle kunna tänka sig att ha sex med, rapporterar P4 Kronoberg.  

– Hela den här situationen gör mig illa berörd, säger Magnus Rodin, chef för produktionsavdelningen på Pensionsmyndigheten till radion. 

De två cheferna som nu köpts ut kommer från olika orter i södra Sverige.

– Det här ska inte förekomma på någon arbetsplats, man ska inte behöva bli utsatt för sådana frågor av sin chef, säger Magnus Rodin, chef för produktionsavdelningen på Pensionsmyndigheten till P4 Kronoberg. Han fortsätter: 

– Det är stötande och oacceptabelt. Det ska inte förekomma – då har man förbrukat sitt förtroende för att arbeta som chef på den här myndigheten. 

Rodin menar att de har diskuterat händelsen med flera inblandade där alla ska ha haft samstämmiga uppgifter. 

Enligt radion ska deltagarna under frågeleken fått tre alternativ på medarbetare, där man skulle välja en av dem som man skulle kunna tänka sig att ha sex med. 

– Hela den här situationen gör mig illa berörd och jag är väldigt ledsen över att det här inträffade på vår myndighet, säger Magnus Rodin på Pensionsmyndigheten. 

TV: Anna Ekström om uppblåsta PISA-resultaten

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!