Chef köptes ut efter att ha blottat sig för kollegor

Hörbys chefsdagar har drabbats av nakenskandaler tidigare.
Foto: JENS CHRISTIAN

De nakenbadande cheferna på Hörbys chefkonferens var inte den första incidenten i sitt slag.

För några år sedan blottade sig en manlig chef för två kvinnliga deltagare på motsvarande konferens.

Den gången köptes chefen ut av kommunen, skriver Sydsvenskan.

Hörbys chefskonferens har blivit omskriven i år. Detta efter att två av Hörbys högsta chefer ska ha hoppat i poolen nakna – inför flera kommunanställda. Enligt kommundirektören Lena Mårtensson Stenudd ska det dock bara ha handlat om en person – och att denna person har bett om ursäkt. 

Nu avslöjar Sydsvenskan att det inte var första gången Hörbys chefsdagar drabbats av en dylik incident. För några år sedan, efter första dagens program, gick två kvinnor förbi hotellets utomhusspa. Där dök även en manlig chef upp. Naken.

En av kvinnorna berättar för Sydsvenskan om hur mannen stod kvar framför dem:

– ”Fy fan, vad håller du på med människa”, sa jag. Men han svarade bara med ett hånfullt leende, säger hon och menar att det inte fanns några tvivel om vad mannen hade för avsikter.

– Jag som kvinna kan göra skillnad mellan någon som blottar sig och vill kränka mig sexuellt, jämfört med en person som bara vill bada naken, säger hon.

Chefen blev utköpt

Den nakne mannen ska även ha fällt en kommentar med sexuellt innehåll riktat mot den andra kvinnan. De hade båda under en längre tid hört talas om att flera kommunanställda kvinnor varit med om närmanden från mannen. De två kvinnorna berättade om händelsen för dåvarande kommundirektören och efter ett par veckor meddelades att chefen fått sluta efter en uppgörelse.

– Jag kan inte förstå varför han blev utköpt när han betedde sig på det viset. Det var saklig grund för uppsägning och hade varit så länge, säger kvinnan som utsattes för den sexuella kommentaren.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!