Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chaufför anmäld – för sabotage på bussar

En busschaufför som kör i stadstrafiken i Växjö är brottsmisstänkt. Mannen misstänks för att upprepade gånger ha tagit sönder en kortläsare på bussen.

Flera gånger under de senaste åren har en kortläsare på stadsbussarna i Växjö utsatts för sabotage.

Men det förmodligen inte en ogin kund som ligger bakom skadegörelsen.

Misstankarna riktas mot en av chaufförerna, skriver Smålandsposten.

På bussarna som rullar i stadstrafiken i Växjö finns två kortläsare, allt för att underlätta ombordstigningen för den som går på och ska betala.

Men vid flera tillfällen sedan 2013 har en av kortläsarna regelbundet varit ur funktion, enligt Länstrafiken Kronoberg är det en busschaufför som misstänks ha kopplat ur kortläsaren.

– Vad motivet är till att han har gjort så här vet jag inte, men det handlar om sabotage. Det har skett vid en förfärlig massa tillfällen, säger trafikdirektören Thomas Nilsson till Smålandsposten.

Busschauffören polisanmäld

Chauffören som kör för en underentreprenör till länstrafiken har nu polisanmälts för oredligt förfarande.

Enligt Thomas Nilsson har problemet lyfts med mannens arbetsgivare, senast före jul. Men eftersom inget hände valde han att gå till polisen.

– Vi måste reagera, det här är helt oacceptabelt. säger Thomas Nilsson som ser allvarligt på det inträffade.

– Man kan tycka att det är en småsak, men det är ett sabotage mot vår verksamhet och en försämring för våra resenärer. Och det är ju skattepengar som används för att hela tiden behöva åtgärda det här.

Den brottsmissänkte chauffören jobbar enligt SMP:s uppgifter fortfarande kvar som chaufför i stadstrafiken.