En busschaufför som kör i stadstrafiken i Växjö är brottsmisstänkt. Mannen misstänks för att upprepade gånger ha tagit sönder en kortläsare på bussen.
En busschaufför som kör i stadstrafiken i Växjö är brottsmisstänkt. Mannen misstänks för att upprepade gånger ha tagit sönder en kortläsare på bussen.

Chaufför anmäld – för sabotage på bussar

Publicerad

Flera gånger under de senaste åren har en kortläsare på stadsbussarna i Växjö utsatts för sabotage.

Men det förmodligen inte en ogin kund som ligger bakom skadegörelsen.

Misstankarna riktas mot en av chaufförerna, skriver Smålandsposten.

På bussarna som rullar i stadstrafiken i Växjö finns två kortläsare, allt för att underlätta ombordstigningen för den som går på och ska betala.

Men vid flera tillfällen sedan 2013 har en av kortläsarna regelbundet varit ur funktion, enligt Länstrafiken Kronoberg är det en busschaufför som misstänks ha kopplat ur kortläsaren.

– Vad motivet är till att han har gjort så här vet jag inte, men det handlar om sabotage. Det har skett vid en förfärlig massa tillfällen, säger trafikdirektören Thomas Nilsson till Smålandsposten.

Busschauffören polisanmäld

Chauffören som kör för en underentreprenör till länstrafiken har nu polisanmälts för oredligt förfarande.

Enligt Thomas Nilsson har problemet lyfts med mannens arbetsgivare, senast före jul. Men eftersom inget hände valde han att gå till polisen.

– Vi måste reagera, det här är helt oacceptabelt. säger Thomas Nilsson som ser allvarligt på det inträffade.

– Man kan tycka att det är en småsak, men det är ett sabotage mot vår verksamhet och en försämring för våra resenärer. Och det är ju skattepengar som används för att hela tiden behöva åtgärda det här.

Den brottsmissänkte chauffören jobbar enligt SMP:s uppgifter fortfarande kvar som chaufför i stadstrafiken.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag