Charlotte Perrellis stentuffa schema – under graviditeten

Perrelli har en lång relation till Malmö som startade redan som 15-åring, när hon praktiserade på Malmö Opera. Nu är hon tillbaka i staden för att framträda under Diggiloo.
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Kvällsposten fick följa med bakom kulisserna under repetitionerna innan Diggiloo.
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Charlotte Perrelli väntar i höst sitt fjärde barn.
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

"Så mycket bättre", Diggiloo-turné och en självbiografi till hösten – allt medan hon väntar sitt fjärde barn. 

Charlotte Perrelli är inte främmande för att ha många bollar i luften. 

– Nu får jag ju arbeta med min passion och det är fortfarande det som driver mig, säger Charlotte Perrelli.

Redan som 15-åring gjorde Charlotte Perrelli Malmödebut när hon fick en praktikplats på Malmö Opera. Under praktiken bodde hon hos operasångerskan hon praktiserade hos och har under åren jobbat mycket i staden.  

- Jag har många känslor för Malmö och har vart här väldigt mycket. Jag älskar den här staden, säger Charlotte Perrelli.

Tidigare har hon spelat huvudrollen i musikalen Evita på Malmö Opera och i januari skulle hon porträttera Pippin i musikalen med samma namn. Men i november meddelade artisten att hon var tvungen att hoppa av efter problem med polyper på stämbanden. 

Röstproblem och graviditet

Hur känns rösten nu?

– Jag visste ju inte hur det skulle kännas när jag började. Det är ju aldrig några problem att sjunga en låt, men när man ska mearcha och sjunga både rock, soul, visa eller någon italiensk balad så tar det ju mycket på rösten. Men peppar, peppar, så har det fungerat hittills.

För att vara snäll mot rösten mellan repetitionerna har hon ett rör där hon bubblar vatten för att stämbanden ska återfuktas. 

– Jag är lite smånördig med det där, men det måste man ju vara i mitt fall, säger hon.

Charlotte Perrelli och de andra stjärnorna repeterar inför Diggiloo-premiären.
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

Förutom en Diggiloo-turné som sträcker sig fram till augusti har hon även spelat i programmet "Så mycket bättre" och i höst släpps hennes bok "Flickan från Småland". Nu är hon också gravid och väntar sitt fjärde barn under hösten. 

Hur orkar du?

– När jag började sjung som ung i Småland så tänkte jag ju inte på att det kunde bli ett jobb. Men nu får jag ju arbeta med min passion och det är fortfarande det som driver mig. Jag tycker det här är väldigt roligt. 

– Men det är klart att jag känner mig trött ibland, framför att nu när jag är gravid, säger hon.

Personlig självbiografi

Charlotte Perrelli har tidigare skrivit tre böcker om hälsa och träning men "Flickan från Småland" är en personlig självbiografi, som redan andra dagen låg på andra plats på förbeställda böcker. 

Vad betyder den här boken för dig?

– Det känns kul! Jag har många gånger fått höra av andra att de skulle vilja veta hur jag tagit mig fram. Hur det var när jag var liten, hur min klassresa har sett ut och hur det egentligen har gått till. Jag hoppas kunna vara en inspirationskälla och kunna ge några tips på väg, genom att berätta min historia.

Charlotte Perrelli är uppvuxen i det lilla samhället Hovmantorp och beskriver uppväxten som väldigt viktig i hennes många framgångar.

– Framför allt har det gett mig en bra arbetsmoral. Jag började jobba väldigt tidigt med att plocka jordgubbar och fick med mig 45 kronor hem. När jag sen var 13 år fick jag mitt första "riktiga" jobb i ett dansband, då tjänade jag 100 kronor och det tyckte både jag och min mamma var väldigt mycket pengar. Att göra något och tjäna sina egna pengar är väldigt viktigt.

Nu har hon egna barn som kommit upp i den åldern där man kan börja sommarjobba.

– Äldsta sonen började på sitt första sommarjobb nu i år. Han var väldigt duktig på jobbet men efter två dagar tyckte han att han behövde semester. Men vi pratar inte samma språk och jag kunde inte förlika mig med de känslorna, säger hon.

Under den stundande turnén följer hela familjen med i en husbil, för att kunna vara med varandra under sommaren.  

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!