Robin Håkansson, 30, fick ett sms från sin fru – och insåg sitt misstag. Foto: PrivatRobin Håkansson, 30, fick ett sms från sin fru – och insåg sitt misstag. Foto: Privat
Robin Håkansson, 30, fick ett sms från sin fru – och insåg sitt misstag. Foto: Privat
Godispåsen var helt enkelt för dåligt gömd. Foto: PrivatGodispåsen var helt enkelt för dåligt gömd. Foto: Privat
Godispåsen var helt enkelt för dåligt gömd. Foto: Privat

Charlotta, 1, hittade pappas gömställe

Publicerad

När Robin mumsade i sig en godispåse skulle det ge oanade konsekvenser.

I skuggorna vakade dottern Charlotta, 18 månader.

– Jag trodde att gömstället var tillräckligt bra, säger Robin uppgivet.

Nu skrattar familjen gott åt kladdkaoset.

Familjelivet är inte alltid helt enkelt. Det kan högspänningselektrikern Robin Håkansson, 30, från Önnestad utanför Kristianstad intyga.

Det var i förra veckan som hans telefon plingade till på jobbet. Ett sms från hustrun. "Bra gömställe...", stod det skrivet, följt av en underbart ångestfylld bild på dottern.

– Hustrun var inte helt nöjd, kan Robin konstatera så här i efterhand.

Hoppsan! Så kan det gåFoto: Privat

Vakade i skuggorna

Robin berättar att han ätit godis kvällen innan och gömt påsen bakom datorskärmen på skrivbordet. Men dottern Charlotta, 18 månader, hade vakat i skuggorna.

– Jag trodde att gömstället var tillräckligt bra, säger Robin uppgivet.

Tydligen hade lilla Charlotta sett sin chans när mamman Victoria såg till andra barnet. När hon kom tillbaka till vardagsrummet var katastrofen ett faktum.

– Det var kladd precis över allt på hela soffan, berättar mamman, och pikar barnens pappa.

Sura miner

I efterhand lade Robin upp bilden på Facebook, som nu har gillats och delats av tusentals personer. Pappan berättar att han gillar att visa den sanna bilden från familjelivet, och retar sin hustru:

– Min fru poserar gärna på fotografier och vill att det ska vara städat och arrangerat. Jag vill hellre visa en spontan bild, säger han.

I efterhand kan paret dock skratta gott åt godisincidenten – om än minerna var något sura ett tag.

– Jag skrattade ju. Jag tycker det är väldigt komiskt att hon lyckats lista ut var jag ställt godiset, berättar Robin.

– Jag är generellt missnöjd över gömstället, säger Victoria skämtsamt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag