Charlie Bengtsson, 20, klappade för hårt för Redhawks - nu är han sjukskriven. Foto: Privat
Charlie Bengtsson, 20, klappade för hårt för Redhawks - nu är han sjukskriven. Foto: Privat

Charlie klappade sig till sjukskrivning

Publicerad
Redhawkssupportern Charlie Bengtsson, 20, var laddad inför lagets match mot Leksand i fredags.
För laddad.
Han klappade händerna så mycket att han i måndags tvingades sjukskriva sig från jobbet.
Charlie Bengtsson i Linköping satte sig i supporterbussen klockan 15.00 på fredagen. Direkt började gänget ladda inför matchen genom att sjunga hejaramsor och klappa händerna.
- Jag klappade händerna från klockan tre på dagen till elva på kvällen, säger han.


"Fruktanasvärt ont"

När Charlie Bengtsson vaknade på lördagen kände han att något var väldigt fel.
- Jag hade fruktansvärt ont i handleden. Under tiden jag klappade kände jag ingenting, men då drack jag å andra sidan alkohol och var glad, säger han.
På måndagen gick han till sitt jobb på hamburgerrestaurangen Max i Linköping. Men på grund av klapp-skadan fick han gå hem.
- Det gick inte. När man lyfter pommes frites-korgen måste man vrida på handleden och det kunde jag inte.


Har inte pratat med chefen

Fortfarande på onsdagen hade Charlie Bengtsson rejält ont. Han bävar nu för hur det ska gå och jobba på fredag då han går på sitt nästa pass.
Vad säger din chef?
- Jag har inte pratat med honom än. Vi får väl se vad han har att säga på fredag.
Tyvärr hjälpte inte Charlie Bengtssons ivriga klappande. Malmö Redhawks förlorade på straffar.
- Det är ett tufft liv att vara supporter, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag