Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Caroline Seger: Att avbildas på Sturup skulle vara en ära

”Precis som vanligt tryggheten själv i mitten”, skriver Expressens Anna Friberg om hennes insats. Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA
Just nu är Caroline Seger på plats på VM i Frankrike.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Caroline Seger, lagkapten för Sverige sedan 2009, befinner sig just nu i Frankrike för VM i fotboll.

Här hemma har hon chansen att bli Årets skåning.

– Det är så klart häftigt att vara nominerad till det. Skåne är ju hemma och där jag har mina rötter, säger hon.

Kvällsposten delar varje år ut utmärkelsen Årets skåning till en person från vårt landskap som varit framgångsrik under året.

Förra året fick Andreas Granqvist priset efter en framgångsrik fotbollssommar under VM i Ryssland. Förutom äran och hyllningarna vid ceremonin i Staffanstorp har han också blivit avbildad på Malmö Airport.

I år är sex personer nominerade: Artisten Jill Johnson, komikern Petrina Solange, författaren och Kvällsposten-krönikören Björn Ranelid, språksnillet Lars Yngve, programledaren Jesper Rönndahl - och så fotbollsspelaren Caroline Seger.

Caroline Seger föddes i Gantofta

Seger befinner sig just nu i Frankrike och leder Sveriges landslag till seger efter seger.

”Precis som vanligt tryggheten själv i mitten”, skriver Expressens Anna Friberg om hennes insats. 

Caroline Seger föddes i Gantofta i Helsingborg och har spelat i bland annat Stattena IF, LdB, Tyresö, PSG och är nu tillbaka i Sverige och Rosengård FC.

Hon har gjort en stor mängd landslagsmatcher och var första svensk i amerikanska fotbollsligan WPS.  Caroline Seger har fått Diamantbollen.

2009 fick Caroline Seger Diamantbollen.Foto: JOEL MARKLUND / © BILDBYRÅN

Seger: ”Skåne är hemma”

Nu är hon nominerad till Årets skåning.

– Det är så klart häftigt att vara nominerad till det. Skåne är ju hemma och där jag har mina rötter, säger hon till Kvällspostens Johan Dolck Wall som är på plats i Frankrike.

Äran, diplomet och prisutdelningen i all ära, men om Caroline Seger vinner kommer porträttet på Malmö Airport att vara det som hon uppskattar mest.

– Jag har gått förbi där många gånger och tänkt: ”Varför är inte jag med där?”, säger hon och fortsätter:

– Det hade verkligen varit på tiden. Haha. Nej, men det hade så klart varit skithäftigt. Det hade varit en stor ära att få komma upp där. Det hade varit ett bevis på någonting.

Om du vill rösta på Caroline Seger mejlar du din motivering till maria.rydhagen@kvp.se. Senast 10 juli vill vi ha ditt svar. 

Foto: Kvällsposten