Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Carina Persson ny polischef i syd

Carina Persson har utsetts till ny polischef för region Syd. Foto: Polisen

Carina Persson har utsetts till ny polischef för region Syd. 

Beslutet fattades av rikspolischef Dan Eliasson i fredags.

Därmed lämnar hon uppdraget som biträdande chef i region Väst.

I fredags fattade rikspolischef Dan Eliasson beslutet. Carina Persson blir ny polischef för region syd som omfattar Blekinge län, Kalmar län, Kronobergs län och Skåne län. 

Inom region Syd har det funnits ett utbrett missnöje bland personalen efter den stora omorganisation som polisen genomgått. Polisförbundet kritiserade även den förra regionpolischefen Annika Stenbergs ledarskap och krävde hennes avgång. 

Annika Stenberg lämnade uppdraget med omedelbar verkan strax efter nyår. Därefter har Klas Friberg arbetat som tillförordnad chef.

Den nya chefen är polisutbildad och har tidigare varit chef för länskriminalen i Västra Götaland. Hon efterträder Klas Friberg som varit tillförordnad regionpolischef sedan början av året. 

Facket nöjda

Valet av Carina Persson tas emot positivt av Polisförbundets ordförande i region Syd.

"Polisförbundet bjöds tidigt in för att få ge sina åsikter om vad vi såg som viktiga kompetenser hos en ny chef. När vi nu ser resultatet så kan vi konstatera att man lyssnat på våra åsikter", säger Sophia Willander, Polisförbundets ordförande i region Syd, i ett pressmeddelande.

Polisförbundet i regionen upplever att samarbetet med arbetsgivaren har förbättrats under Klas Fribergs tid som tillförordnad chef, enligt pressmeddelandet.

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.