Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cammilla blev kär i Peter Madsen – varnar nu andra

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Cammilla vill nu varna andra unga tjejer från att göra samma misstag.
Foto: DANSKA TV2

När Cammilla Kürstein var 17 år gammal började hon skriva med livstidsdömda mördaren Peter Madsen – och vill nu varna andra.

Samtidigt vill Dansk Folkeparti göra det olagligt för livstidsdömda fångar att dejta från fängelset.

– Om man har begått ett brott så grovt att det ger livstids fängelse ska man, så långt det är möjligt, avskärmas från samhället, säger Kristian Thulesen Dahl, partiledare, till danska TV2.

Den svenska journalisten Kim Wall mördades ombord Peter Madsens egenkonstruerade ubåt. Hon var där för att intervjua honom till en artikel.

I april 2018 dömdes han till livstids fängelse för det uppmärksammade mordet.

Men redan innan domen hade en 17-årig flicka börjat skriva med honom genom brevväxling. Cammilla Kürstein har tidigare gått ut i medierna och berättat om sin relation med den livstidsdömde mördaren – och nu vill hon varna andra. 

– Jag ville veta vad som hände uppe i mannens huvud. Jag hade följt fallet precis som resten av Danmark, och jag var lika chockad som alla andra, men jag gick sedan ett steg längre, säger hon till danska TV2.

Peter Madsen har gift sig under tiden i fängelse, med konstnären Jenny Curpen.
Foto: POLFOTO/IBL
Cammilla Kürstein visar upp en del av alla brev hon fått från Peter Madsen. Hon var bara 17 år när de började skriva till varandra.
Foto: Discovery Networks Danmark

”Låtsades att han lyssnade”

De utbytte brev och talade i telefon i två år innan relationen tog slut. Hon hoppas i dag att andra unga kvinnor inte gör detsamma.

– Han var en kille som låtsades att han lyssnade på mig och jag kunde stänga av alla frustrationer, problem och jag vet inte vad, så jag kände automatiskt att det fanns någon som tog mig på allvar, någon som kunde se vem jag var, säger hon till danska TV2.

Nu vill Dansk Folkeparti förbjuda livstidsdömda från att dejta från fängelserna. Enligt partiordförande Kristian Thulesen Dahl är det samhällets ansvar att se till att unga flickor inte hamnar i den typen av förhållanden.

Cammilla Kürstein hade långa samtal med Peter Madsen.
Foto: Discovery Networks Danmark

”Jag förstår helt”

– Om man har begått ett brott så grovt att det ger livstids fängelse ska man, så långt det är möjligt, avskärmas från samhället, säger han till danska TV2.

Förslaget möts av motstånd från fängelseförbundets ordförande Bo Yde Sørensen. Han tycker det är en dålig idé att isolera livstidsfångar från omvärlden.

– Jag förstår helt synvinkeln, och det är också därför jag betonar att man inte ska göra det för den intagna, säger han till danska TV2. 

SE FLER NYHETER: Video visar Madsens flykt från fängelset

Promenerar med ryggsäck – jagas av poliser

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!