"Där och då tänkte jag bara att jag inte skulle släppa taget om mina hundar", säger Camilla. Foto: Privat"Där och då tänkte jag bara att jag inte skulle släppa taget om mina hundar", säger Camilla. Foto: Privat
"Där och då tänkte jag bara att jag inte skulle släppa taget om mina hundar", säger Camilla. Foto: Privat
I samband med överfallet tog angriparen tag i Camillas arm. Nu har hon ett ordentligt blåmärke, handleden har svullnat och hon känner också att det smärtar i axeln. Foto: PrivatI samband med överfallet tog angriparen tag i Camillas arm. Nu har hon ett ordentligt blåmärke, handleden har svullnat och hon känner också att det smärtar i axeln. Foto: Privat
I samband med överfallet tog angriparen tag i Camillas arm. Nu har hon ett ordentligt blåmärke, handleden har svullnat och hon känner också att det smärtar i axeln.  Foto: Privat
Angriparen gav upp och försvann. Nu vill Camilla varna andra. Foto: PrivatAngriparen gav upp och försvann. Nu vill Camilla varna andra. Foto: Privat
Angriparen gav upp och försvann. Nu vill Camilla varna andra.  Foto: Privat
Camilla Niklasson. Foto: PrivatCamilla Niklasson. Foto: Privat
Camilla Niklasson. Foto: Privat

Camilla, 24, överfölls på hundpromenaden

Publicerad

Camilla Niklasson, 24, var ute på kvällspromenad med sina hundar när hon plötsligt blev överfallen av två okända män i bil.

En av männen slet i hundarnas koppel och försökte med våld ta dem från henne – nu vill hon varna andra.

– Det enda jag tänkt var att jag inte skulle släppa taget, säger hon.

Incidenten inträffade vid 21-tiden i fredags i Malmö.

Camilla Niklasson var ute på kvällspromenad tillsammans med sex stycken hundar av raserna chihuahua och Tibetansk spaniel.

– Jag brukar gå samma runda och det gjorde jag i fredags också, säger hon.

Men när Camilla gick längs med Lorensborgsgatan upptäckte hon att en bil plötsligt körde upp bredvid henne och sedan stannade till precis intill.

– Det var en parkeringsficka så först tänkte jag att den stannat för att släppa av någon. De var två i bilen och då hoppade den ena av dem ut och började slita i kopplen, säger hon.

Försvann efter några minuter

Hon beskriver angriparen som mörkklädd med en svart mössa. Mannen som satt kvar i bilen fick hon aldrig några riktigt skymt av.

– Han tog tag i min arm också och slet. Men det enda jag tänkt var att jag inte skulle släppa taget. En av hundarna bet tag i hans byxben också men det verkade han inte alls reagera på.

Hon uppskattar att allt var över på ett par minuter. Därefter gav angriparen upp och försvann därifrån.

– Det var fruktansvärt läskigt. När jag kom hem bara grät jag. Det tog mig en timme bara att ringa mina föräldrar, säger hon.

Under lördagen polisanmälande hon också händelsen.

Anmälan om misshandel

Maya Forstenius, informatör vid polisens ledningscentral region syd, bekräftar också att det har upprättats en anmälan som rubriceras som misshandel. I nuläget finns dock varken någon misstänkt eller gripen i ärendet.

Camilla Niklasson säger att hon alltid känt sig trygg att gå ut på sina kvällspromenader, men nu känns det inte alls lika säkert som tidigare.

– Jag känner mig rädd och tar med mig en kompis när jag ska gå ut, säger hon.

På höger överarm har hon också ett ordentligt blåmärke efter angriparens tag.

– Handleden är fortfarande svullen och det gör ont i axeln, säger hon.

Efter angreppet valde hon också att skriva om händelsen på Facebook för att varna andra.

– Jag vill verkligen inte att någon annan ska behöva råka ut för detta. För den personen kanske inte klarar sig lika lätt undan som jag gjorde, säger hon.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag