Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

C-politiker döms för misshandel och hot

Tre inrikesnyheter att hålla koll på.
Mannen döms för misshandel och olaga hot.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Mannen är aktiv politiker i Centerpartiet.Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES

En centerpartistisk kommunpolitiker i Kalmar län har dömts för misshandel och olaga hot mot en ung kvinna, rapporterar Barometern

Nu uppmanar partiet honom att avgå. 

En man som representerar Centerpartiet i en kommun i Kalmar län har dömts för misshandel och olaga hot mot en ung kvinna. 

Händelsen som ledde till domen var ett bråk som inträffat för ett år sedan i mannens bostad. Mannen ska då ha sagt att han skulle ”jämna kvinnan med marken” och ”vika ner henne”, och sedan tagit strupgrepp, slitit ner henne på marken och sparkat henne, skriver Barometern. 

Politikern har under hela rättsprocessen nekat till brott, men rätten valde att gå på kvinnans linje efter hennes vittnesmål, andra vittnesuppgifter och journalanteckningar. 

Dömd för misshandel tidigare

Och det är inte första gången som mannen döms för misshandel. För omkring tio år sedan dömdes han även då för misshandel mot en kvinna, då för två fall av ringa misshandel. Han har också dömts tidigare för narkotikabrott, rattfylleri och våldsamt motstånd. 

Nu döms C-politikern till villkorlig dom och samhällstjänst. Han ska också betala skadestånd till kvinnan på 12 000 kronor. 

Centerpartiet har reagerat starkt på domen och uppgifterna om att han redan var dömd för misshandel sedan tidigare. 

– Alla våra kandidater skriver på en kandidatförsäkran om att man ska ha ett visst uppförande när man representerar partiet. Man garanterar också att man inte har några skelett i garderoben sedan tidigare. Den här personen har snarare gjort det motsatta, säger Filip Qvarnström, ombudsman för Centerpartiet i Kalmar län till Barometern.

När tidningen frågar vad som kommer att hända med mannen nu svarar Qvarnström: 

– Han kommer under dagen att uppmanas att avgå och avsäga sig sina uppdrag.