Byggnad med bilar totalförstörd i brand under natten

Publicerad

Tidigt på måndagsmorgonen stod en byggnad i lågor utanför Nybro.

Enligt polisen rör det sig om en lagerlokal där flera bilar står parkerade.

– Det är i stort sett nedbrunnet till grunden, säger Per Bergendahl, jourhavande förundersökningsledar vid Växjöpolisen till Barometern

Larmet om branden kom in till polisen klockan 03.58 under måndagsmorgonen. Då ska en fastighet vid Orrefors utanför Nybro börjat brinna.

Enligt räddningstjänsten var branden kraftig och fastigheten ska i princip vara helt nedbrunnen.

Släckte under morgonen

Larmet om branden kom in som en brand i ett flerfamiljshus. Flera personer var skrivna på adressen.

Men enligt polisen bodde ingen där. Byggnaden beskrivs som en lagerlokal där flera bilar stod parkerade, skriver Barometern. 

Det är okänt hur branden startade. 

– Räddningstjänsten är kvar och eftersläcker och ser till så att det inte blir någon spridningsrisk, säger Per Bergendahl till Barometern.

Ingen skadade sig i branden. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag