Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bybornas knep för att fånga jordgubbstjuvar

Tjuvarna hade stulit pengar från en bod där man kunde lämna kontanter i utbyte mot jordgubbar. Foto: Colourbox

Invånarna i byn tröttnade på jordgubbstjuvarna. Då gick byborna samman och gillrade en fälla.

Den fick två män gripna.

– Byborna hade låst in den ene av de två männen i boden, så honom kunde vi snabbt anhålla, säger polisen Bruno Brix till Ekstrabladet.

Jordgubbar är gott. Men smakar det så kostar det. Just den detaljen missade två män i den danska byn Saltum.

Där upptäckte nämligen invånarna att någon tog kontanter från en obemannad bod där jordgubbar såldes. Efter tre dagar och lika många stölder tröttnade byborna och bestämde sig för att göra någonting åt det – tillsammans.

Förövarna visade sig vara två män och när jordgubbstjuvarna återvände till brottsplatsen för fjärde dagen hade invånarna gillrat en smart fälla.

Kunde enkelt gripas

När den ena tjuven smugit sig in i boden för ytterligare en stöld hoppade byborna fram från sina gömställen. Invånarna slog igen dörren och skruvade fast en planka så att boven inte kunde ta sig ut.

Sen tillkallade man polis.

– Byborna hade låst in den ene av de två männen i boden, så honom kunde vi snabbt anhålla. Den andra flydde men vi fick tag på honom. Så vi har två gripna, säger polisen Bruno Brix till Ekstrabladet.

Personen som klarade sig från att bli inlåst försökte fly från platsen med bil. Men byborna hade också tillverkat en egen typ av spikmatta. Om det var den som orsakade flyktbilens krasch är oklart.

Mannen kunde i alla fall till slut gripas med hjälp av hund.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!