Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Butiksägaren Ali, 49, sköts av rånarna – berättar själv

På fredagen hittades två personer skottskadade på Bragegatan i Malmö.
Foto: Jens Christian
Enligt uppgifter till Kvällsposten ska fyra personer ha setts springa till en bil och kört från platsen i samband med skottlossningen.
Foto: Jens Christian
Hur många skott som avlossats är oklart.
Foto: Läsarbild
1 / 10

Fyra maskerade män sprang in i butiken på Bragegatan i Malmö – och sköt två personer.

Nu berättar ägaren till butiken, Ali, 49, om skräcken för Kvällsposten:

– De skrek: "Var är pengarna, var är pengarna?" och sedan sköt han mig, först i ena foten, sedan i den andra, berättar butikens ägare Ali.

Larmet kom 15.47 då flera uppringare larmade polisen om skottlossning i stadsdelen Seved i Malmö. Det blev den 36:e skottlossningen i Malmö det här året.

– På platsen anträffades två skadade män som fick vård av polis i väntan på ambulans, säger Calle Persson, polisens presstalesperson vid ledningscentralen i region Syd.

Skottlossningen skedde när en butik blev rånad på platsen. Rånarna kom över en okänd summa kontanter. Minst två tomhylsor fanns på platsen men hur många skott som avlossats var oklart.

– Någon säger två, någon säger fler än så, säger Calle Persson.

Polisen spärrade av platsen.
Foto: Jens Christian

De två skadade männen fördes till sjukhus. Enligt polisen skottskadades de i benen. 

– En man född 1968 är allvarligt skadad, en man född 1979 är lindrigt skadad, säger Magnus Aspegren, kommunikatör på Region Skåne.

"Han sköt mig i foten"

Ägaren Ali, 49, berättar själv för Kvällsposten om skräcken när rånarna kom in i butiken.

– Jag var inne på lagret på ett av kontoren när jag hörde att någon skrek. Jag gick ut i butiken och såg fyra personer. En skrek till mig "Var är pengarna, var är pengarna?". Sedan sköt han mig i foten. 

– Jag sa att jag inte hade några pengar, då sköt han mig i andra foten. Jag såg hur de sköt min kollega också, men jag vet inte var på kroppen. Sedan tog de alla pengar vi hade och sprang ut. 

Hur mår du nu?

– Jag vet inte, jag är i chock. Men de tar hand om mig på sjukhuset, jag ska opereras, men jag vet inte när, säger Ali. 

Två män skottskadades.
Foto: Jens Christian

Personer sågs fly

Ytterligare fyra män – två i 20-årsåldern och två i 60-årsåldern –  blev beskjutna men blev inte träffade. De förhördes på plats.

Enligt uppgifter till Kvällsposten ska fyra personer ha setts springa till en bil och kört från platsen i samband med skottlossningen. Uppgifter säger också att flaskor ska ha kastats mot bilen. Polisen kunde varken bekräfta eller dementera dessa uppgifter.

Polisen spärrade av korsningen av Bragegatan och Västmanlandsgatan och en bit upp och uppmanade vittnen att höra av sig via telefonnummer 114 14. 

Händelsen rubricerades som mordförsök och grovt rån. På fredagskvällen var ingen gripen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!