Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Burlöv i Skåne växer snabbast i hela landet

Andra inrikesnyheter från i dag.

Burlöv växte med 4,1 procent under 2019.

Därmed är det den kommunen som hade starkast folkökning under 2019, skriver Sydsvenskan. 

– Nu har proppen gått ur, säger Lars Johansson (M), kommunalråd i Burlöv, till tidningen.

I Sverige bor det i dag 10,3 miljoner människor – varav 1,4 miljoner är hemmahörande i Skåne. 

Mer än hälften av invånarna i Skåne bor i Malmö, Lund eller Helsingborg. 

Men det är Burlöv som växte starkast under fjolåret. 

Kommunen i Skåne ökade sin befolkning med 4,1 procent under 2019 – motsvarande siffra för Sundbyberg i Stockholms län är 3,7 procent, skriver Sydsvenskan. 

Burlöv växer snabbast i hela Sverige

Under året som gick fick Burlöv 752 nya invånare. 

– Nu har proppen gått ur. Vi har planer som talar för fortsatt hög tillväxt. Burlöv blir allt mer attraktivt. Vi ligger ju mittemellan Malmö och Lund och får 2024 en ny station som gör det lättare för Burlövsborna att pendla både inom Skåne och till Köpenhamn, säger Lars Johansson (M), kommunalråd i Burlöv, till Sydsvenskan. 

– Det är ingen slump att vi växer rejält just nu. Vi har fått fler och fler nya lägenheter i Åkarp, i Kronetorp och vid Dalbyvägen. Det är byggen som varit planerade sedan flera år. 

Siffrorna från SCB visar också att 97 procent av Landskronas folkökning beror på inflyttning från utlandet, samtidigt som allt fler flyttar från Malmö till andra kommuner i Skåne.