Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Burger king hade kök fullt av smuts och fett

Foto: Damian Dovarganes

Burger king på Rådhusplatsen har utfodrat otaliga festsugna Köpenhamnsbesökare.

Men när det danska Livsmedelsverket kom på besök hittade man smuts, fett och gamla matrester i köket. Nu får snabbmatsrestaurangen böta 15 000 danska kronor, rapporterar Ekstrabladet.

Matrester och gammalt fett i produktionsutrymmen, överfyllda soptunnor och avfall på golvet i restaurangdelen. När Livsmedelsverket den 8 mars i år besökte Burger king-restaurangen på Rådhusplatsen i Köpenhamn möttes tjänstemännen av snusk.

Den bristande hygienen leder nu till att restaurangen får en ledsen smiley i betyg från Livsmedelsverket. Som om det inte skulle räcka måste restaurangen också böta 15 000 danska kronor, rapporterar Ekstrabladet.

Enligt en rapport från inspektionen förklarade restaurangens ansvariga medarbetare på plats den bristande renligheten bland annat med att man drabbats av sjukdom bland personalen, skriver Ekstrabladet.

Extra bemanning

Tidningen har inte lyckats få direkta svar från hamburgerjättens ledning på frågan varför man inte klarat hygienkraven. Istället har Burger king svarat med flera mejl.

Bland annat skriver Patricia Wilson, kommunikationsansvarig på Burger king, i ett mejl till Ekstrabladet:

"Det lever på intet sätt upp till Burger kings höga krav på rengöring och hygien. Därför har vi nu tittat över städrutiner och satt in extra bemanning under de tider där vi har hög arbetsbelastning."

Det är inte första gången danska Burger king hamnar i klammeri med Livsmedelsverket. Ett uppmärksammat fall gällde en restaurang i Ålborg där en toalett läckte ned i köket. Och för någon månad sedan var det Burger king i Holsterbro som fick kritik för matsnusk i köket.