Brottsoffer fick efterlysas av polis

Publicerad

Efter en grov misshandel under julhelgen lyckades polisen inte hitta brottsoffret. Efter efterlysning i medierna har mannen dock hört av sig.

– Det var jätteviktigt. Men vi vill fortfarande komma i kontakt med vittnen som kan ha filmat händelsen, säger Viktoria Nordström, utredare vid polisen i Malmö. 

Det var under julhelgen som polisen larmades till en misshandel på Bergsgatan. Tre män i 38-årsåldern pekades ut av vittne och anhölls senare misstänkta för grov misshandel.

– Vittnen berättade om en misshandel med slag och sparkar som pågått mellan sex och åtta minuter. Det är någon som ska ha sett honom blivit stampad i huvudet.

Efterlyste brottsoffer

En svaghet i utredningen har dock varit avsaknaden av brottsoffer. I förra veckan gick polisen ut i medierna för att efterlysa mannen som blivit misshandlad.

– Han har hört av sig till oss, säger Viktoria Nordström som har kunnat verifiera hans berättelse mot de andras vittnesmål.

Mannen har fortfarande ont och mår dåligt efter misshandeln. Nu hoppas polisen också på att få in fler vittnesmål från händelserna natten till annandagen vid Södra Förstadsgatan–Slöjdgatan.

Henrik Högström
Henrik Högström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag