Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröstoperationen blev en katastrof för Laerke

Laerkes bröst förstördes efter skräckoperationen.

Tvåbarnsmamman Laerke Blendstrup, 27, drömde om nya bröst och fastnade för en klinik i Polen som erbjöd sig att utföra behandlingen för 22 000 kronor.

Men skönhetsoperationen slutade med en katastrof. Kliniken övergav tvåbarnsmamman med ett inplantat i kroppen och ett i handen.

Laerke Blendstrup tyckte att brösten var för små och bestämde sig för att utföra bröstförstoringen på en klinik i Polen. Före avresan skjutsades hon av sambon till ett medicinskt center utanför Köpenhamn där en första undersökning ägde rum.

Priset för att operera båda brösten var 22 000 kronor.

- Jag förstod genast att något gått fel när jag tog av bandagen. Det ena bröstet var inte sytt nedtill, berättar Laerke i en intervju i Ekstrabladet.

Över det till synes öppna hålet hade läkaren bara satt en plåster. Laerke ansåg också att det ena bröstet satt längre ned än det andra.

- Jag tyckte det såg underligt ut, men kirurgen lovade att bröstet bara skulle falla till och att allt skulle ordna sig.

Men när den danska tvåbarnsmamman kom hem blev hålet under höger bröst allt större. Det gick inflammation i såret och Laerke blev akut inlagd på Rigshospitalets plastikkirurgiska avdelning i Köpenhamn.

Tvåbarnsmamman tog därefter på nytt kontakt med Medi Clinique i Polen, som utfört ingreppet.

- Jag ville så klart att de skulle slutföra sitt arbete på ett professionellt sätt. Så jag åkte tillbaka, jag hade inte råd med något annat, säger hon.

 

Men andra operationen blev inte mer lyckad än den första.

När Laerke vaknade upp ur narkosen för andra gången hade läkaren bara tagit ut det ena inplantatet och sytt ihop det öppna såret.

Tvåbarnsmamman fick en chock när hon tittade på sin egen kropp. På ena sidan hade hon ett bröst med ett halvt kilo silikon. I det andra bröstet fanns ingenting.

Samtidigt fick Laerke veta att det gick bra att få det konstgjorda bröstet med sig hem och tvätta det för eventuellt senare bruk.

Som en kompensation.

Dessutom lovade läkaren sätta tillbaka inplantatet gratis när hon blivit helt frisk igen.

I dag visar Laerke förtvivlat upp sin vanskapta kropp som en varning till andra att tänka sig för både en och två gånger före en plastikoperation.

- Jag tänker på det hela tiden. Det är ju det första man ser när man stiger ur badet. Och så tänker man: Åhh, du liknar en patient som haft cancer.

En representant för det polska företaget säger att tvåbarnsmamman får skylla sig själv att det gick inflammation i såret.

- Hon väntade för länge att söka vård. För att häva inflammationen var man tvungen att gå in och rensa ordentligt. Då gick det inte att rädda inplantatet.

Om Laerke vill ha tillbaka sitt silikonbröst måste hon nu betala 9 000 kronor.