Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brösten förstördes efter silikonoperation

"Sitter under nyckelbenet". Emma, 27, ville lyfta sina hängande bröst. Men efter operationen var hon allt annat än nöjd: "En annan plastikkirurg har sagt att detta är förfärligt", säger hon.
Foto: Erik Åhman

Emma, 27, skulle förstora och lyfta sina hängande bröst.

Hon utnyttjade ett rabatterbjudande från Per Gunnar Opitz plastikkirurgiska klinik i Malmö.

- En katastrof. Det ena implantatet sitter under nyckelbenet in i armhålan. Det andra har trillat ner till naveln, säger hon.

Emma och hennes väninna Evelina kommer att anmäla Per Gunnar Opitz för de totalt misslyckade bröstoperationer han utfört på dem.

Själv välkomnar Per Gunnar Opitz en prövning av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN).

- De får gärna stämma mig också. Jag vill att skuldfrågan utreds. Jag har inte gjort något fel. Sådana här ingrepp kan läka snett. Jag har erbjudit mig att försöka rätta till det som inte är estetiskt tilltalande eller i överensstämmelse med deras förväntningar.

Mer än så vill inte Per Gunnar Optitz säga, med hänvisning till sekretessen.

- Jag vågar aldrig gå till honom igen, säger Emma.

- En annan plastikkirurg har sagt att detta är förskräckligt. Jag hoppas att den kliniken kan ordna så att jag åtminstone ser ut som förut.

Evelina, 25, upplever även hon att hennes bröst missbildats efter Per Gunnar Opitz operation - olika stora, i olika höjd, med silikoninlägget på vänstra sidan som en skruvad, onaturlig strut.

- Mina ärr och de jättestora, blodsprängda vårtgårdarna kan väl aldrig återställas, säger Evelina.

Bemöttes nonchalant

Båda känner sig djupt förtvivlade. De känner sig kränkta av plastikkirurgens behandling och nonchalanta bemötande när de klagat på resultatet.

- Han uppmanade oss att ta på bylsiga kläder för att inte brösten skulle synas så mycket.

Emma har beskrivit hela förloppet på ett plastikoperationsforum på nätet. Reaktionerna har varit mycket deltagande. Det har också framkommit att Per Gunnar Opitz är starkt kritiserad av många andra patienter som anlitat hans tjänster.

"De var så hängiga"

Både Emma och Evelina bor i Malmötrakten. De arbetar inom servicenäringen. Det var efter att ha bantat och tränat ner sig många kilon som de bestämde sig för att göra något åt sina bröst.

- De var så hängiga och tomma efter att jag gått ner 33 kilo, säger Emma.

På nätet förklarar hon: "Bröstvårtan ska sitta 20 centimeter från halsgropen. Mina satt på 28,8 centimeters häng. Vem som helst fattar att jag behövde ett LYFT."

Emma och Eveline nappade på ett erbjudande från Per Gunnar Opitz som de fann på Let's deal/Groupon:

15 000 kronor för nya bröst.

"Optimistisk och naiv"

Det är just för att varna andra med idéer och drömmar om ett bättre, mer bekvämt och funktionellt yttre som de nu väljer att träda fram och visa hur smärtsamt deras skönhetsinvesteringar vanställts.

- Jag gjorde min första operation på Opitz klinik i maj förra året. Jag var alldeles för optimistisk och naiv, säger Emma.

- Jag ville ha stora runda bröst, som inte direkt ser naturliga ut, eftersom jag gillar silikonlooken. Det sa jag till kirurgen.

Från Emmas utgångspunkt gick sedan allt snett. Eftersom brösten var olika stora ville hon balansera implantatvolymen.

- Men han la in 700 gram i varje. Det var fortfarande en kraftig obalans. Och det var uselt sytt. Huden var helt bucklig och ojämn.

I januari i år opererades Emma på nytt av Per Gunnar Opitz. Det är följden av det ingreppet som nu fått henne att anmäla kirurgen och överväga en rättslig prövning av vad hon och Evelina anser att han utsatt dem för.

Efter den senaste operationen skrev Emma på plastikforumet:

"När jag såg mina implantat grät jag. Båda två upptryckta under nyckelbenet. Sjuk form som inte går att beskriva. Mitt egna bröst hängde nertill i en lös påse."

Hon utvecklar:

- Sjukt missbildade bröst. Det ena under nyckelbenet ut i armhålan. Det andra trillade ner när jag stod i badrummet två dagar efter operationen. Nu har jag ett sjukt stort som hänger. Det andra helt platt under nyckelbenet. Jag är missbildad. Jag bara gråter.

Beskedet: Fullbokad

Efter ny kontakt med Per Gunnar Opitz för ett par dagar sedan får hon besked om att han är fullbokad, men om någon månad kan ta sig an de implantat som hamnat snett och behöver korrigeras.

- Jag vågar inte gå dit igen. Jag söker hjälp någon annanstans.

Hon kommer att agera tillsammans med kamraten Evelina och ytterligare en väninna som anser att de skönhetslyft och implantat de utlovats och betalat för totalfördärvat deras bröst. Kränkt dem och sänkt deras självförtroende och livskvalitet.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!