Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bror ville döda sin syster för att hon var på Tinder

Den 23-årige Malmöbon åtalades i dag för mordförsök på sin syster och på en polisman.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Den 23-årige mannen har genomgått en rättspsykiatrisk utredning.Foto: MIKAEL NILSSON
Här mötte två poliser den 23-årige brodern. Han höjde sin kniv och hotade döda dem. Inne i lägenheten låg hans svårt skadade syster som han knivhuggit.Foto: Polisen

En 23-årig man misstänks ha försökt mörda sin 18-åring syster efter han upptäckt att hon fanns på Tinder. Han högg henne flera gånger med kniv.

När polisen kom till platsen var han nära att själv bli skjuten av en polisman.

23-åringen åtalades i dag för mordförsök på systern och för att ha försökt döda en polisman.

Bråket utbröt i familjens lägenhet i Malmö sent på kvällen den 1 mars i år. Efter att ha fått flera knivhugg av sin bror ringde den svårt skadade 18-åriga flickan själv till SOS. Hon var förtvivlad , rädd och blödde kraftigt.

– Jag håller på att bli mördad. Jag har knivhugg, jag blöder nästan ut blod, säger hon i det bandade samtalet.

Larmoperatören på SOS kontaktade direkt polisen och fortsatte prata med flickan medan polisen vid på väg. Vid ett tillfälle under samtalet sa flickan:

Gömde sig på sitt rum

– Min bror han näst, anfaller med, eller vad säger man, han attackera hela min familj och mig, och jag känner, jag hör ingenting nu.

Flickan var inne på sitt rum när hon pratade med SOS Alarm. Hennes bror var kvar i lägenheten. Genom dörren kunde hon höra honom skrika på hennes föräldrar.

När två polismän hade kommit till lägenheten mötte de brodern. I en mycket trång korridor utanför lägenhetsdörren hotade han dem med kniv. Poliserna såg då att han huggit sig själv i halsen.

– Det var nära att poliserna avlossade sina vapen. Det handlade om millisekunder, säger kammaråklagare Mårten Alvinsson.

Istället blev brodern nedtagen av en annan person.

Inne i lägenheten låg den svårt skadade 18-åriga flickan med livshotande skador. Hennes liv har räddades av en akut operation och blodtransfusion.

Inte hedersrelaterat

Efter mordförsöket på henne uppstod spekulationer att knivskärningen var hedersrelaterad bland annat eftersom det framkom att hon gått med i Tinder, en dejtingtjänst. Det var motivet till att brodern drog kniv mot henne och anföll henne. Han ville inte acceptera hennes levnadssätt. 

– Det framgår av samstämmiga uppgifter, säger Mårten Alvinsson.

Men det finns enligt honom inget som tyder på att broderns försöka att döda sin syster är hedersrelaterat.

– Det ger en bild som inte är rättvisande. Det var en enskilds individs uppfattning om en annan, säger han.

Den 23-årige brodern har genomgått en stor rättspsykiatrisk utredning.