Matilda och Oskar Anderö tog "Kärlekståget" till sitt bröllop – mitt ute i ingenstans. Foto: Åke DanielssonMatilda och Oskar Anderö tog "Kärlekståget" till sitt bröllop – mitt ute i ingenstans. Foto: Åke Danielsson
Matilda och Oskar Anderö tog "Kärlekståget" till sitt bröllop – mitt ute i ingenstans.  Foto: Åke Danielsson
Veteranbilarna blir mer populära att hyra in för bröllop. Här en Morris Veteranbil. Foto: BookAclassicVeteranbilarna blir mer populära att hyra in för bröllop. Här en Morris Veteranbil. Foto: BookAclassic
Veteranbilarna blir mer populära att hyra in för bröllop. Här en Morris Veteranbil. Foto: BookAclassic
Trenderna är tydliga: många har teman på sitt bröllop. En bil av den här modellen var med i filmen Rainman. En Buick Roadmaster. Foto: BookAclassicTrenderna är tydliga: många har teman på sitt bröllop. En bil av den här modellen var med i filmen Rainman. En Buick Roadmaster. Foto: BookAclassic
Trenderna är tydliga: många har teman på sitt bröllop. En bil av den här modellen var med i filmen Rainman. En Buick Roadmaster. Foto: BookAclassic
Ford Mustang. Foto: BookAclassicFord Mustang. Foto: BookAclassic
Ford Mustang.  Foto: BookAclassic
Jaguar F-type. Foto: BookAclassicJaguar F-type. Foto: BookAclassic
Jaguar F-type. Foto: BookAclassic

Bröllopstransporten har fått ett uppsving

Publicerad

Matilda och Oskar Anderö samlade vännerna i en kohage på landet och tog "Kärlekståget" till sitt bröllop.

Men transporten behöver inte vara så unik för att inbringa en känsla av lyx.

Nu trendar det annorlunda sättet att ta sig till bröllopet.

En Rolls-Royce, veteranbil eller rentav häst och vagn? 

Ja, för den som önskar finns det alternativa transportmedel till bröllopet. För den lyxiga, vita limousinen börjar gå ur modet. 

– Vi ser en ökning, att bröllop mer och mer blir typen "prinsessdröm". De lägger ner mer tid på att planera, och de har tydligare teman, säger Claus Stig Christensen, som är CEO på biluthyrningssajten BookAclassic

– Till exempel att brudparet körs in i en London-taxi.

Mitt i en kohage

Men även veteranbilar har blivit mer populärt den senaste tiden.

Vad som däremot inte går i trender är det så kallade Kärlekståget på Simrishamn. Genom Skånska järnvägar går det att boka ett ångtåg för att ta sig till sitt bröllop. Så gjorde Matilda och Oskar Anderö för sex år sedan.

– Vi tyckte det var ett fräckt sätt att överraska gästerna på. Vi gifte oss faktiskt i en kohage längs spåret, det visste inte gästerna. De samlades mitt ute i ingenstans i kohagen, och så kom vi gående, säger Matilda Anderö. 

– Vi ville ha ett annorlunda och personligt bröllop, inte det vanliga. Min kusin tyckte det var så häftigt att de snodde det av oss. 

Stor ökning

Claus Stig Christensen vid BookAclassic, som finns i 25 länder, ser tydligt hur trender går i varje land och region. 

Och just biluthyrningarna ökar. 

– Vi fungerar på samma sätt som Airbnb, som hyr ut bostäder. Personer som äger bilarna registrerar fordonen hos oss. 

– I Sverige räknar vi med en ökning på 50 procent, mycket tack vare att vi är ganska nystartade. Men även runtom i Europa tror vi på en ökning på tio procent, säger Christensen.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag