Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brinnande kranbil på E6 – milslånga köer

En mobil kranbil har brunnit på E6 vid Landskrona.

Motorvägen stängdes ett tag helt till följd av branden, och enligt polisen är det vid 17 milslånga köer på platsen.

– De har begärt fler patruller till platsen för att dirigera trafiken, säger Stephan Söderholm, presstalesperson hos polisen i region syd.

Larmet kom 15.58 och polis och räddningstjänst skickades till platsen.

Kranbilen står på ett sådant vis att den hindrar trafiken vid Häljarp och enligt räddningstjänsten är norrgående körfält stängt vid Lundåkra trafikplats där trafiken leds av. 

En tungbärgare är beställd för att frakta bort kranbilen som har läckt olja och diesel som måste saneras.

Vid 17-tiden meddelade polisen att det är milslånga köer på platsen. Det råder begränsad framkomlighet även i södergående färdriktning.

Det finns ingen prognos för hur länge trafikstoppet kommer att vara.

Stökiga köer

Vid 18.34 på kvällen meddelade polisen att det fortfarande är långa köer, och att ett körfält i norrgående riktning är avstängt.

– Det är stökigt, det är fel tid på dygnet att ha avspärrade körfält. Vi är på plats och försöker dirigera om trafiken, säger Stephan Söderholm, presstalesperson på polisen vid region Syd. 

Personal från Trafikverket är även på plats för att dirigera om trafiken och bistå med hjälp. 

Strax innan 21 meddelade polisen att de fortfarande arbetade på platsen, och enligt Trafikverkets prognos förväntas de norrgående körfälten vara avstängda till midnatt.