Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brännskadades – och misstänks för branden

En kraftig brand bröt ut på Kantatgatan i Malmö under onsdagskvällen.

På grund av explosionsrisken tvingades 66 personer lämna sina hem.

Mannen som bor i lägenheten där branden startade brännskadades svårt och är nu misstänkt för grov mordbrand.

Polisen larmades klockan 22.39 på onsdagskvällen om en brand i ett flervåningshus i Lindängen i Malmö. När räddningstjänsten kom fram konstaterade de att det brann på två balkonger.

I lägenheten där branden hade startat fanns två personer, en man och en kvinna. Kvinnan uppgavs vara lindrigt skadad, medan mannen hade ådragit sig svåra brännskadad och fördes med allvarliga skador i ilfart till sjukhus.

– Jag hörde en explosion och såg jag en man med otäcka brännskador på benet, sedan fördes han in i en ambulans, sa vittnet Elias Al-Souri, 19, till Kvällsposten strax efter händelsen.

Allvarligt skadad

Efter att räddningstjänsten fått indikationer om att det fanns gasflaskor på balkongen evakuerades fyra trapphus på grund av explosionsrisken. Först vid femtiden på torsdagsmorgonen kunde avspärrningarna hävas.

Den allvarligt skadade mannen är i nuläget misstänkt för grov mordbrand men har inte kunnat förhöras.

– Han är för allvarligt skadad och prioriteringen är nu att sjukvården får göra sitt med honom, säger Linda Pleym, informatör vid polisen i Malmö.

En teknisk undersökning kommer att genomföras på brandplatsen och polisen har också ett antal vittnen som har hörts och även kommer att höras igen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!