Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brännbollsturnering urartade – fyra anhållna för mordförsök

Det är skillnaden på gripen, häktad och anhållen.
Den årliga vinbrännbollen i Ljungby urartade.
Den ena av 18-åringarna opererades akut under natten och hans tillstånd ska fortfarande vara allvarligt men stabilt. Även den andra unga mannens tillstånd är allvarligt men stabilt. Foto: TOMMY ALVEN / COLOURBOX

Under måndagen hölls Sunnerbogymnasiets årliga vinbrännbollsturnering i Ljungby. 

Men den lekfulla eftermiddagen slutade i kaos. Två 18-åriga elever blev knivskurna – nu är fyra personer misstänkta för mordförsök. 

– Vi har inte en helt klar bild av exakt vad som skedde i går. Det var så väldigt mycket folk på platsen, säger lokalpolischef Anders Karlsson.

De var två 18-åringar som blev attackerade av flera personer under den så kallade vinbrännbollsturneringen i Ljungby under måndagseftermiddagen. 

Tävlingen hade nått semifinalerna när de höggs med något som beskrivs som ett knivliknande föremål. 

– Jag stod och tittade på brännbollen och märkte att folk plötsligt började röra på sig längre bort från planerna. Sedan var det något bråk och sedan såg jag en kille som blödde kraftigt, berättar ett vittne för Smålänningen.

”En stor chock”

Ett annat vittne berättar att han först trodde det var ett knytnävslagsmål. Sedan kom någon och berättade att det handlade om en knivskärning. 

– Det var som en stor chock. Jag känner en av de skadade killarna. Jag gick runt och skakade hela kvällen, säger han till P4 Kronoberg

Den ena av 18-åringarna opererades akut under natten och hans tillstånd ska fortfarande vara allvarligt men stabilt. Även den andra unga mannens tillstånd är allvarligt men stabilt, enligt Region Kronoberg. Det rapporterar P4 Kronoberg

Enligt polisen sitter fyra personer nu anhållna för mordförsök. 

– Gripandet gick lugnt tillväga på olika adresser här i Ljungby, säger Anders Karlsson, som är lokalpolischef.

Fortsatta förhör

De fyra personerna är skäligen misstänkta. Enligt obekräftade uppgifter till P4 Kronoberg är de elever på skolan. 

Polisen kommer också hålla fortsatta förhör med vittnen och inblandade för att skapa sig en bild av vad som hänt. 

– Det enda vi vet är att någon form av bråk har uppstått. Vi hörde en del i går. Det är svårt att förhöra upprörda ungdomar, en del av dem hade även druckit alkohol.

Enligt Anders Karlsson är det viktigt att motverka ryktesspridning. 

– Vi har tillsammans med rektorn informerat lärarna så de ger rätt information till eleverna. Vi behöver vittnesuppgifter som inte har blivit påverkade av rykten, säger lokalpolischef Anders Karlsson till Smålänningen.