Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
ANNONS Innehåll från VisitDenmark

Sommarens resa: Slottssemester i Danmark

Gissefeld kloster.
Gavnø slott.
Fuglsang herrgård.

Fascineras du av historia och fantastiska byggnader i storslagna miljöer? Då kan det vara dags att ta med dig någon du tycker om på en kunglig semester i sommar.

Det finns många olika sorters semestrar. En del gillar att tillbringa ledigheten i en solstol på stranden medan andra föredrar lite mer äventyrliga sammanhang. Men det ena behöver inte utesluta det andra – varför inte passa på att samla minnen tillsammans med nära och kära i otroliga miljöer?

Bara några timmar från Skåne, över Öresundsbron, finns en hel del slott och herrgårdar att upptäcka. Nedan hittar du de bästa tipsen för sommarens resa.

#1: Gavnø slott och slottspark

Gavnø slott är ett av Danmarks absolut vackraste rokokoslott. Med över 1000 målningar finns en av landets största privata konstsamlingar på slottet. I slottsparken böljar blomhaven i alla färger.

Här hålls varje vår Danmarks största tulpanfestival – men blommorna fortsätter leverera hela sommaren och även långt in på hösten. Missa inte att svänga förbi bryggeriet, Danmarks enda slottsbryggeri som tillverkar ekologisk öl.

#2: Liselund slott

Liselund slott måste vara en av romantikens bäst bevarande miljöer. Mitt i Møns vackra natur finns slottet med halmtak och sirliga tornrum. Trädgården, som byggdes på 1700-talet, fungerade som en fristad för adeln Antoine och Lisa de la Calmette. Området skulle fungera som en plats för stora tankar om det andliga livet. Här finns utrymme för eftertanke i en lugn och harmonisk miljö.

#3: Gisselfeld Kloster

Gisselfeld är ett av Danmarks största gods i Själlands vackraste landskap – bara några minuter från motorvägen. I hundratals år har det funnits trädgårdar runt slottet, inspirerade av bland annat H.C. Andersen.

Orangeriet Paradehuset är en upplevelse i sig med sina tropiska växter och porlande vatten. Det är en bombastisk plats värd att besöka. Att få promenera runt och titta ut över det stora området och byggnaden är verkligen värt ett besök.

#4: Rønnebæksholm

Det här är ultimat för dig som är intresserad av kultur, Rønnebæksholm fungerar nämligen som ett konst- och kulturcentrum där fyra utställningar med inriktning på samtida konst visas årligen.

Den vita herrgården har funnits sedan början av 1300-talet och har idag ett utställningsrum, en konstverkstad, ett café och en butik. Den stora trädgården bakom byggnaden är perfekt för en härlig picknick.

#5: Fuglsang Herregård

Den vackra herrgården på Lolland är en populär plats att besöka. Den maffiga byggnaden mitt i den natursköna parken har funnits där sedan 1368. Varje söndag är det konserter med klassisk musik och anda kulturella evenemang.

Tips: Hotell där ni kan övernatta
Hotel Kirstine Hotel
Frederiksminde
Residens Møn
Rødvig Kro og Badehotel

Tips: B&B där ni kan övernatta
Jungshoved Præstegård
The Noormans Fuglsang
Herrgård B&B Mejerigaarden
B&B Ny Kristineberg
B&B Godstedlund B&B

Här kan ni äta:
David's i Stege
Rønnede Kro
Hotel Frederiksminde
Babette
Tap&Vin i Næstved
Restaurang Vinkælderen
Restaurang Ö
Hotel Saxkjøbing

Besök Sydsjälland, Møn och Lolland-Falster
Det finns mängder av spännande destinationer och härliga aktiviteter på Sydsjälland med öar. Hitta mer inspiration till upplevelser på sydkustdanmark.dk och visitlollandfalster.dk!  

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!