Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
ANNONS Innehåll från VisitDenmark

Hit går årets semester på Lolland och Falster

Lalandia.
Knuthenborgs Safaripark med dinosaurieskogen
Medeltidscentrumet.
Pittoreska byar och milsvida stränder.

Danmarks sydligaste öar heter Lolland och Falster. Öar som bjuder milslånga stränder och massor av aktiviteter för både barnfamiljer och vuxna sällskap. Här får alla sinnen sin njutning.

Vi listar 4 ställen du inte får missa under sommarens resa dit, bara ett par timmar från Skåne.

Lalandia

I Rødby finns Lalandia - en plats som inte går att beskriva med bara ett ord. Med vattenland, lekland, badstrand, sporthallar, aktiviteter för stora och små och mycket mer – då går det bara att rubricera som ett ställe där alla kan njuta av semestern och ha roligt.

Lalandia är kanske mest känt för sitt stora vattenland Aquadome. Med flera vattenrutschkanor, äventyrsbassänger, vågmaskiner och olika strömmar och fontäner är det ett paradis för de som älskar vatten. Här försvinner timmarna snabbt i leken både utomhus och inomhus i det ständigt tropiskt varma vattenlandet. För de som föredrar en lugnare vattenupplevelse, både äldre och riktigt unga, finns såväl spamiljöer som stillsamma bebisbassänger.

Uppe på land kan barnen fortsätta leken i leklandet Monky Tonky Land med sin klätterdjungel, sina rutschkanor, sina bollplaner och mycket mer. På Lalandia går det också att prova på andra lekar och sporter som klättring, bowling, skridskoåkning och bågskytte. För den som vill ha fart finns en high jump-studsmatta och något så ovanligt som en inomhusskidbacke. Det mesta sker inomhus och är därmed helt oberoende av det nyckfulla Skandinaviska sommarvädret.

Med så många olika aktiviteter att prova räcker sällan en dag. Då är det bra att veta att det finns semesterhus att hyra på området. De ger en närhet till både aktiviteter och havet, samtidigt som det går att samla hela familjen i ett hus, med eget kök och uteplats. Som en egen liten sommarstuga.

Läs mer om Lalandia och vad du mer kan se och göra på Lolland och Falster

Knuthenborgs Safaripark - nu med dinosaurieskogen

Djurparken Knuthenborg är nog så nära en riktig safari på Afrikas savanner du kan komma i Skandinavien. Här tar du bilen ut på de vidsträckta vyerna och kör runt bland giraffer, antiloper, noshörningar, zebror och andra djur som lever tillsammans på de stora ytorna. På vissa ställen kan man även kliva ur bilen för att gå omkring bland de vackra och fascinerande djuren. På andra ställen ska man definitivt sitta kvar, till exempel där tigrarna strövar fritt.

Men Knuthenborg är så mycket mer än bara en safaripark. Här finns också aktiviteter som underhåller både stora och små i Limpoland. Sedan tidigare har man till exempel kunnat slänga sig in i den stora naturlekplatsen, i vattenlandet, klättra upp för Kilimanjaro med sina roliga rutschkanor och testat nerverna genom en tur i Europas brantaste berg- och dalbana i vatten: Kongo Splash.

Nytt för i år är också den 30 000 kvadratmeter stora dinosaurieskogen. Utformad för att stora och små besökare både ska fascineras och lära sig om djuren som levde på jorden för miljontals år sedan.

På Knuthenborg kan du också äta gott. Det har gjorts en rejäl satsning på maten där köket lyft nivån ett snäpp och kommer att servera rakt igenom hemlagad mat på bra råvaror. Bland annat satsar de på att tillverka regionens bästa burgare och på smakrika churros.

Läs mer om Knuthenborg och vad du kan se och göra på Lolland och Falster

Medeltidscentrum

Åk tillbaka till år 1407 och handelsbyn Sundkøbing. På Middelaldercentret i utkanten av Nykøbing Falster stiger man in i medeltiden nästan som på riktigt. Här har det byggts upp ett helt samhälle i tidsenliga material och tekniker, och volontärer som jobbar där spelar sina roller fullt ut.

Här är året verkligen 1407 och ingen har hört talas om medeltiden, eftersom de själva lever i den. Här får man fråga skräddaren om sömnadstips och slaktaren om vad de äter i byn, inte någon rundtursguide.

Förutom att prova på alla vardagslivets mödor och nöjen går det också att få uppleva storslagna händelser som tornerspel och bågskytteövningar. I byn finns också en av världens största ballister och en hel teknikpark med olika maskiner byggda enligt ritningar från medeltiden.

I skogen utanför väntar en upplevelse av ett helt annat slag, där finns dåtidens alla sagoväsen och figurer som för medeltidens invånare hela tiden fanns närvarande både i sagor och drömmar; vampyrer, spökhästar och den barnarövande Havsmannen.

Läs mer om Medeltidscentrum och vad man kan se och göra på Lolland och Falster.

Pittoreska byar – milsvida stränder

Fly bort från storstäderna och shoppinggatorna och ut till friska havsvindar och härliga stränder. De Danska Sydkusterna är ett smörgåsbord av små pittoreska byar med sin individuella charm och mellan dem långa fina sandstränder. Vackrast av dem alla sägs vara Marielyst som med sina 20 kilometer bildar en enda lång härlig remsa av sol, bad och lek.

Området är som gjort för att njuta av naturen på egen hand. Här finns vandringsleder, ridleder och flera mil med fina cykelvägar. I de tre naturområdena Maribosjöarna, Nakskov Fjord och Guldborgsund är naturen särskilt intressant med en rik flora och fauna. Ta chansen att se den mäktiga havsörnen vid Maribosjöarna.
Längs med Lolland och Falsters kuster finns ett pärlband av små öar som bildar en vacker skärgård. Perfekt för utflykter med färja eller egen båt.

Läs mer om Marielyst och andra orter och stränder på Lolland och Falster.

Besök De Danska Sydkusterna

Det finns mängder av spännande destinationer och aktiviteter för hela familjen på De Danska Sydkusterna. Bara max ett par timmar från den Skåne. Läs mer om det här.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!